Auto's:

KIA Rio: Zijairbag - Aanvullend veiligheidssysteem - Veiligheidsysteem van uw auto - KIA Rio - InstructieboekjeKIA Rio: Zijairbag

Aanvullend veiligheidssysteem

Beide voorstoelen van uw auto zijn uitgerust met een zijairbag. Het doel van de airbag is om de bestuurder en/of de voorpassagier een aanvullende bescherming te bieden naast de bescherming geboden door de veiligheidsgordel.

De zijairbags zijn ontworpen om alleen tijdens bepaalde aanrijdingen van opzij geactiveerd te worden, afhankelijk van de ernst van de aanrijding, de hoek, de snelheid en de plaats van de impact. De zijairbags zijn niet ontworpen om bij alle aanrijdingen van opzij opgeblazen te worden.

WAARSCHUWING Laat passagiers niet met het hoofd of andere delen van het lichaam tegen het portier leunen, steek de armen niet uit het raam en plaats geen voorwerpen tussen de passagier en de portieren als de auto is uitgerust met zijairbags en/of curtain airbags.

 

AANWIJZING - indien uitgerust met rolsensor

 • Ook worden de zijairbags aan beide kanten geactiveerd bij bepaalde situaties waarin de auto over de kop slaat.
 • De zijairbag kan worden geactiveerd wanneer de rollover-sensor de situatie interpreteert als over de kop slaan.

 

WAARSCHUWING

 • De zijairbag vormt een aanvulling op de gordelsystemen en geen vervanging voor deze systemen.

  Draag daarom tijdens het rijden altijd een veiligheidsgordel. De airbags worden alleen geactiveerd bij een aanrijding van opzij of een rolbeweging*1 die krachtig genoeg is om letsel bij de inzittenden te veroorzaken.

 • Voor de beste bescherming van de zijairbags en om letsel te voorkomen, dienen de inzittenden voorin en op de achterbank (indien van toepassing) rechtop te zitten en de veiligheidsgordel op de juiste manier vast te maken.
 • Gebruik geen stoelhoezen.
 • Het gebruik van stoelhoezen kan de werking van het systeem in negatieve zin beïnvloeden.
 • Sla niet op de zijairbagsensor wanneer het contact in stand ON staat. Hierdoor kan de airbag onverwacht geactiveerd worden, waardoor persoonlijk letsel kan ontstaan.
 • Als de stoel of de bekleding ervan beschadigd is, adviseren we u de reparatie te laten uitvoeren door een officiële Kia-dealer.

 

WAARSCHUWING - Geen voorwerpen bevestigen

 • Plaats geen voorwerpen op de airbag of tussen de airbag en uzelf. Bevestig ook geen voorwerpen rond het gebied waar de airbag opgeblazen wordt, zoals het portier, de zijruit of voor- en achterstijl.
 • Plaats geen voorwerpen tussen het portier en de stoel. Dit kunnen gevaarlijke projectielen worden als de zijairbag wordt opgeblazen.
 • Breng geen accessoires aan op of in de buurt van de zijairbags.
 • Uit veiligheidsoverwegingen mag u geen zware artikelen aan de kledinghaken ophangen.
Zie ook:

Fiat Punto. Stadslicht/ dagverlichting (DRL)
"Dagrijverlichting" (voor bepaalde versies/markten) Met de sleutel in de stand MAR en schakelaar A fig. 17 naar stand O gedraaid, gaat de dagverlichting automatisch aan (de andere lampen en de b ...

KIA Rio. Achteruitrijcamera
De achteruitrijcamera wordt geactiveerd als het achteruitrijlicht brandt met het contact in stand ON en de versnellingspook in de achteruitversnelling (R). Dit is een aanvullend systeem dat ...

Auto's: