Auto's:

KIA Rio: Audiosysteem - Audiosysteem - KIA Rio - InstructieboekjeKIA Rio: Audiosysteem

AANWIJZING Als u achteraf een HID-koplamp monteert, treden er mogelijk storingen op in het audiosysteem en de elektronische onderdelen van uw auto.

Antenne

Dakantenne

Audiosysteem

Uw auto maakt gebruik van een dakantenne om zowel AM- als FMsignalen te ontvangen. Deze antenne kan verwijderd worden.

Draai de antenne linksom om hem te verwijderen. Draai de antenne rechtsom om deze te plaatsen.

OPMERKING

  • Vóór het betreden van een omgeving met een lage doorrijhoogte of bij een car wash, verwijdert u de antenne door deze tegen de klok te draaien. Het kan anders gebeuren dat de antenne wordt beschadigd.
  • Bij het terugplaatsen van de antenne is het voor een goede ontvangst van belang dat de antenne goed wordt vastgedraaid en dat de antenne rechtop staat, tenzij de auto geparkeerd is of er bagage op het roof rack aanwezig is.
  • Plaats geen bagage in de buurt van de antennevoet om de ontvangst van signalen niet te storen.

AUX-en USB-aansluiting

Audiosysteem

U kunt de AUX-aansluiting gebruiken voor het aansluiten van een extern audioapparaat en de USB-aansluiting voor het aansluiten van een USBapparaat of een iPod®.

AANWIJZING Als er een draagbaar audioapparaat op de elektrische aansluiting wordt aangesloten, is er tijdens het afspelen mogelijk ruis hoorbaar. Gebruik in dat geval de voedingsbron van het draagbare apparaat.

De werking van een autoradio

Audiosysteem

AM en FM radiosignalen worden door het radiostation uitgezonden. Deze signalen worden ontvangen door de radioantenne op het spatscherm van uw wagen. Dit signaal wordt dan ontvangen door de radio en doorgestuurd naar de luidsprekers.

Als een krachtig radiosignaal uw wagen bereikt zorgt de moderne techniek van uw geluidsinstallatie voor een hoge kwaliteit van de geluidsweergave. In sommige gevallen is het ontvangen signaal echter niet krachtig en helder.

Dit kan worden veroorzaakt door bijvoorbeeld de afstand tot het radiostation, andere krachtige stations of de aanwezigheid van gebouwen, bruggen of grotere obstakels in het desbetreffende gebied.

Audiosysteem

In het algemeen is de ontvangst van AM signalen beter dan van FM signalen. Dit komt doordat AM radiogolven met een lage frequentie worden uitgezonden.

Deze lange golven met een lage frequentie volgen het aardoppervlak en verplaatsen zich niet recht in de atmosfeer. Bovendien ontwijken ze obstakels zodat over het algemeen een betere signaal weergave het gevolg is.

Daarom kan een AM uitzending over een grotere afstand dan een FM uitzending worden ontvangen.

Audiosysteem

FM signalen worden met een hoge frequentie uitgezonden en volgen hierbij niet het aardoppervlak. Daarom ontstaat bij FM uitzendingen op een relatief korte afstand van het radiostation vervorming.

Bovendien ondervinden FM signalen nadelige invloeden door gebouwen, bergen of andere obstakels. Dit kan een geluidsweergave tot gevolg hebben waardoor u veronderstelt dat uw geluidsinstallatie niet in orde is. De volgende condities zijn normaal en duiden niet op een storing:

Audiosysteem

Audiosysteem

Gebruik van een mobiele telefoon of radiozender

Bij gebruik van een mobiele telefoon in de auto kan de audio apparatuur storende geluiden voortbrengen. Dit betekent niet dat er iets verkeerd is met de audioapparatuur. In dat geval moet de mobiele telefoon op een zo groot mogelijke afstand van de audioapparatuur worden gebruikt.

OPMERKING Bij gebruik van een mobiele telefoon of een radiozender in de auto, moet een afzonderlijke antenne worden gemonteerd. Door het gebruik van een mobiele telefoon of radiozender met een interne antenne, kunnen storingen aan de elektrische installatie van de auto worden veroorzaakt en kan de veilige werking van de auto in gevaar komen.

 

WAARSCHUWING Gebruik geen autotelefoon tijdens het rijden; parkeer de auto op een veilige plaats bij gebruik van een autotelefoon.

iPod®

iPod® is een handelsmerk van Apple Inc.

Bluetooth® draadloze technologie

Het woord Bluetooth® en het Bluetooth®-merk en -logo zijn geregistreerde handelsmerken van Bluetooth® SIG, Inc. en elk gebruik hiervan door Kia is toegestaan onder licentie. Andere handelsmerken en handelsnamen zijn eigendom van de respectievelijke eigenaren.

Audiosysteem

Zie ook:

Toyota Yaris. Schakelaar mistlampen
De mistlampen zorgen voor uitstekend zicht bij ongunstige rijomstandigheden, zoals bij regen of mist. Bedieningsinstructies ■ Schakelaar mistachterlicht Schakelt de mistachterlicht ...

Renault Clio. Renault card: algemene informatie
Ontgrendelen van alle portieren. Vergrendelen van alle portieren. Op afstand inschakelen van de verlichting. Vergrendelen/ontgrendelen van de bagageruimte. Geïntegreerde sleutel. ...

Auto's: