Auto's:

Toyota Yaris: Wijzigen van de standen van het contact - Contactslot
(auto's zonder
Smart entry-systeem
en startknop) - Rijprocedures - Rijden - Toyota Yaris - InstructieboekjeToyota Yaris: Wijzigen van de standen van het contact

 1. UIT
  Het stuurwiel is geblokkeerd en de sleutel kan worden verwijderd.

  (Auto's met Multidrive CVT: de sleutel kan alleen worden verwijderd als de selectiehendel in stand P staat.)

 2. ACC
  Sommige elektrische componenten zoals het audiosysteem kunnen worden gebruikt.
 3. AAN
  Alle elektrische componenten kunnen worden gebruikt.
 4. START
  Motor starten.

Wijzigen van de standen van het contact

■Het contact van stand ACC naar UIT zetten

1. Zet de selectiehendel in stand P (Multidrive CVT) of N (handgeschakelde transmissie).

2. Druk de sleutel dieper in het slot en draai deze naar UIT.

■Als de motor niet aanslaat De startblokkering is mogelijk niet uitgeschakeld. Neem contact op met een erkende Toyota-dealer of hersteller/reparateur of een andere naar behoren gekwalificeerde en uitgeruste deskundige.

■Wanneer het stuurslot niet kan worden ontgrendeld

Soms kan de sleutel bij het starten moeilijk vanuit UIT worden gedraaid. Draai het stuurwiel enigszins naar links of naar rechts om het stuurslot te ontgrendelen.

■Waarschuwingssysteem sleutel in contactslot Wanneer u het bestuurdersportier opent terwijl het contact in stand ACC of UIT staat, klinkt er een zoemer die u helpt herinneren dat u de sleutel moet verwijderen.

WAARSCHUWING

■Bij het starten van de motor Start de motor altijd terwijl u in de bestuurdersstoel zit. Trap nooit het gaspedaal in terwijl u de motor start.

Als u dat wel doet, kan dat leiden tot een ongeval waarbij ernstig letsel kan ontstaan.

■Wees voorzichtig tijdens het rijden Zet het contact nooit UIT tijdens het rijden. Als in een noodgeval de motor moet worden uitgezet terwijl de auto nog rijdt, zet dan het contact in stand ACC. Als de motor wordt uitgeschakeld tijdens het rijden kan een ongeval het gevolg zijn.

 

OPMERKING

■Voorkomen van ontlading van de accu Laat het contact niet gedurende langere tijd in stand ACC of AAN staan wanneer de motor niet draait.

■Bij het starten van de motor

 • Laat de startmotor niet langer dan 30 seconden onafgebroken werken.

  Anders kunnen de startmotor en de bedrading oververhit raken.

 • Jaag een nog koude motor nooit op toeren.
 • Indien de motor moeilijk aanslaat of vaak afslaat, laat uw auto dan onmiddellijk controleren door een erkende Toyota-dealer of hersteller/reparateur of een andere naar behoren gekwalificeerde en uitgeruste deskundige.
Zie ook:

KIA Rio. Aanvullende voorzorgsmaatregelen met betrekking tot de veiligheid
Vervoer nooit mensen in de bagageruimte of op een neergeklapte rugleuning. Laat iedereen rechtop zitten, met zijn rug tegen de rugleuning van de stoel, de veiligheidsgordel om en de ...

Mazda 2. Inleiding
Beschrijving van Bluetooth handsfree Wanneer Bluetooth apparatuur (mobiele telefoon) op de Bluetooth eenheid van de auto wordt aangesloten via draadloze verbinding, is het mogelijk telefoonge ...

Auto's: