Auto's:

Toyota Yaris: Uitstroomopeningen - Handmatig bediende
airconditioning - Gebruik van de
airconditioning en
de achterruitverwarming - Voorzieningen in
het interieur - Toyota Yaris - InstructieboekjeToyota Yaris: Uitstroomopeningen

■ Plaats van uitstroomopeningen De uitstroomopeningen en luchthoeveelheid veranderen overeenkomstig de geselecteerde luchtcirculatiemodus.

: Sommige uitvoeringen

Uitstroomopeningen

■ Afstellen van de stand en de mate van opening van de uitstroomopeningen

Uitstroomopeningen midden voor

  1. Richten de luchtstroom naar links of rechts, boven of beneden.
  2. Draai de knop om de uitstroomopening te openen of te sluiten.

Uitstroomopeningen

Uitstroomopeningen voor

Directe luchtstroom naar links of rechts, boven of beneden.

Uitstroomopeningen voor

  1. Openen van de uitstroomopening.
  2. Sluiten van de uitstroomopening.

Uitstroomopeningen voor

■Beslaan van de ruiten

■Buitenlucht-/recirculatiemodus Zet bij het rijden op stoffige wegen, zoals in tunnels, of in druk verkeer de draaiknop voor de luchttoevoer in de recirculatiemodus. Zo wordt voorkomen dat er buitenlucht de auto in stroomt. Wanneer tijdens het koelen de recirculatiemodus wordt ingeschakeld, wordt ook het interieur van de auto effectief gekoeld.

■Wanneer het controlelampje in uit zichzelf dooft (auto's met de toets ) Druk opom de koel- en ontvochtigingsfunctie uit en weer in te schakelen.

Er kan een storing aanwezig zijn in de airconditioning als het controlelampje weer dooft. Schakel de airconditioning uit en laat het systeem controleren door een erkende Toyota-dealer of hersteller/reparateur of een andere naar behoren gekwalificeerde en uitgeruste deskundige.

■Wanneer de buitentemperatuur tot bijna 0ºC daalt (auto's met de toets ) De ontwasemingsfunctie werkt mogelijk niet, ook niet als op wordt gedrukt.

■Geuren ventilatie en airconditioning

■Er komt een geur vrij uit de airconditioning doordat het Stop & Start-systeem in werking is (auto's met Stop & Start-systeem) Als de motor wordt uitgezet door het Stop & Start-systeem, kan een geur vrijkomen die door vocht wordt veroorzaakt. Dit is normaal en duidt niet op een storing.

■Interieurfilter

WAARSCHUWING

■Voorkomen dat de voorruit beslaat Zet de draaiknop voor het selecteren van de uitstroomopening niet in de stand tijdens het koelen bij extreem vochtig weer. Het verschil tussen de buitentemperatuur en de temperatuur van de voorruit zorgt ervoor dat de buitenkant van de voorruit beslaat, waardoor het zicht wordt belemmerd.

■Wanneer de buitenspiegelverwarming is ingeschakeld (indien aanwezig) Raak het glas van de buitenspiegels niet aan omdat dit heet kan zijn.

 

OPMERKING

■Voorkomen van ontlading van de accu Laat de airconditioning niet langer ingeschakeld dan noodzakelijk is als de motor niet draait.

Zie ook:

Mazda 2. Koplampsproeier
De motor dient gestart te zijn en de koplampen dienen ingeschakeld te zijn. Als u de koplampsproeiers wilt gebruiken, de ruitenwisserhendel tweemaal naar u toe trekken. OPMERKING Wann ...

Renault Clio. Hoofdsteun achter
Gebruiksstand Zet de hoofdsteun geheel omhoog om hem in de hoogste stand te gebruiken. Controleer de vergrendeling. Opbergstand Druk op de knop A in en laat de hoofdsteun helemaal zakken. ...

Auto's: