Auto's:

Toyota Yaris: Reinigen en beschermen
van het interieur van
uw auto - Onderhoud en verzorging - Onderhoud en verzorging - Toyota Yaris - InstructieboekjeToyota Yaris: Reinigen en beschermen van het interieur van uw auto

Toyota Yaris / Toyota Yaris - Instructieboekje / Onderhoud en verzorging / Onderhoud en verzorging / Reinigen en beschermen van het interieur van uw auto

Voer het volgende uit om het interieur van uw auto te beschermen en in perfecte staat te houden:

Beschermen van het interieur

Schoonmaken van lederen bekleding

Schoonmaken van kunstleder

■Onderhoud van lederen bekleding Om het leder in een goede conditie te houden, raadt Toyota u aan het twee keer per jaar schoon te maken.

■Schoonmaken van de vloerbedekking Er zijn verschillende reinigingsmiddelen op schuimbasis in de handel verkrijgbaar.

Gebruik een spons of een borstel om het schuim aan te brengen. Wrijf met elkaar overlappende cirkels. Gebruik geen water. Veeg vuile oppervlakken schoon en laat ze drogen. Het beste resultaat wordt verkregen als de vloerbedekking zo droog mogelijk wordt gehouden.

■Veiligheidsgordels Maak de veiligheidsgordels schoon met een mild sop, lauw water en een doek of spons. Controleer ook de gordels regelmatig op overmatige slijtage, rafels en scheuren.

WAARSCHUWING

■Water in de auto

 • Mors geen vloeistof in het interieur van de auto.

  Anders kunnen de elektrische onderdelen en dergelijke defect raken of vlam vatten.

 • Voorkom dat onderdelen of de bedrading van het SRS in het interieur nat worden. Een elektrische storing kan ervoor zorgen dat de airbags worden geactiveerd of niet op de juiste wijze werken, waardoor ernstig letsel kan ontstaan.

■Reinigen van het interieur (met name het dashboard) Gebruik geen autowas of lakcleaner. Het dashboard kan in de voorruit worden weerkaatst; hierdoor kan het gezichtsveld van de bestuurder worden belemmerd wat een ernstig ongeval tot gevolg kan hebben.

 

OPMERKING

■Reinigingsmiddelen

 • Gebruik de volgende reinigingsmiddelen niet, omdat ze verkleuring van het interieur of strepen en beschadigingen van gelakte oppervlakken kunnen veroorzaken:
 •  Behalve de stoelen: Organische reinigingsmiddelen zoals wasbenzine en terpentine, alkalische of zuurhoudende middelen, textielverf en bleekmiddel
 •  Stoelen: Alkalische en zuurhoudende middelen, zoals thinner, wasbenzine en alcohol
 • Gebruik geen autowas of lakcleaner. Het dashboard of andere gelakte delen van het interieur kunnen beschadigd raken.

■Voorkomen van beschadiging van lederen bekleding Neem de volgende voorzorgsmaatregelen in acht om beschadiging en vroegtijdige slijtage van lederen bekleding te voorkomen:

 • Verwijder stof en vuil onmiddellijk van de bekleding.
 • Stel de auto niet langdurig bloot aan direct zonlicht. Parkeer uw auto in de schaduw, vooral bij warm weer.
 • Leg geen vinyl of plastic voorwerpen of artikelen die was bevatten op de bekleding, aangezien ze bij hoge temperaturen in het interieur mogelijk aan het leer vast blijven kleven.

■Water op de vloerbedekking Was de vloerbedekking van de auto niet met water.

Water dat in contact komt met elektrische onderdelen boven of onder de vloerbedekking, kan schade aan de verschillende systemen van de auto veroorzaken, bijvoorbeeld aan het audiosysteem. Water kan bovendien roest aan de carrosserie veroorzaken.

■Bij het reinigen van de binnenzijde van de voorruit (auto's met sensor voor) Raak de sensor voor niet aan. Als de camera een kras heeft of wordt geraakt, werken de PCS, de LDA en het Automatic High Beam-systeem mogelijk niet goed meer of veroorzaken deze een storing.

■Schoonmaken van de binnenzijde van de achterruit

 • Maak de achterruit niet schoon met een ruitenreiniger; een dergelijk middel kan de verwarmingsdraden beschadigen. Veeg de ruit voorzichtig schoon met een doek en lauw water. Maak de ruit in horizontale richting schoon, evenwijdig aan de verwarmingsdraden.
 • Voorkom beschadiging van de verwarmingsdraden.
Zie ook:

Skoda Fabia. Instellingen van het menu Radio
Als het menu Radio is opgeroepen herhaaldelijk de toets indrukken. De volgende menupunten worden na elkaar weergegeven. TP - Instelling van de ontvangst van verkeersinformatie Yes - Er word ...

Renault Clio. Renault card: algemene informatie
Ontgrendelen van alle portieren. Vergrendelen van alle portieren. Op afstand inschakelen van de verlichting. Vergrendelen/ontgrendelen van de bagageruimte. Geïntegreerde sleutel. ...

Auto's: