Auto's:

Toyota Yaris: Gebruik van de hoofdsleutel (auto's zonder Smart Entry-systeem
en startknop) - Informatie over sleutels - Bediening van
elk onderdeel - Toyota Yaris - InstructieboekjeToyota Yaris: Gebruik van de hoofdsleutel (auto's zonder Smart Entry-systeem en startknop)

Toyota Yaris / Toyota Yaris - Instructieboekje / Bediening van elk onderdeel / Informatie over sleutels / Gebruik van de hoofdsleutel (auto's zonder Smart Entry-systeem en startknop)

Druk op de knop om de sleutel te openen.

Druk, om de sleutel op te bergen, op de knop en klap de sleutel in.

Gebruik van de hoofdsleutel

Gebruik van de mechanische sleutel (auto's met Smart entrysysteem en startknop)

Schuif het ontgrendelknopje opzij om de mechanische sleutel uit de elektronische sleutel te verwijderen.

Bewaar de mechanische sleutel na gebruik in de elektronische sleutel.

Zorg dat u de mechanische sleutel en de elektronische sleutel bij u hebt. Als de batterij van de elektronische sleutel leeg is of de instapfunctie niet goed werkt, bent u op de mechanische sleutel aangewezen

Gebruik van de mechanische sleutel

■Als u uw sleutels verliest Een erkende Toyota-dealer of hersteller/reparateur of een andere naar behoren gekwalificeerde en uitgeruste deskundige kan een nieuwe sleutel maken met behulp van de andere originele sleutel en het sleutelnummer op uw plaatje met sleutelnummer. Bewaar het plaatje met het sleutelnummer op een veilige plaats buiten de auto, bijvoorbeeld in uw portemonnee.

■Aan boord van een vliegtuig Druk aan boord van een vliegtuig nooit op de knoppen van de sleutel met afstandsbediening. Zorg dat de toetsen niet per ongeluk kunnen worden ingedrukt als de sleutel zich bijvoorbeeld in uw tas bevindt. Als op de toetsen van de sleutel wordt gedrukt, kunnen er radiogolven worden uitgezonden die de werking van de vliegtuigsystemen kunnen verstoren.

■Omstandigheden die de werking beïnvloeden (afstandsbediening) De afstandsbediening werkt in de volgende situaties mogelijk niet goed:

■Levensduur sleutelbatterij Als de afstandsbediening niet werkt, is de batterij mogelijk leeg. Vervang de batterij indien nodig.

■Leegraken batterij elektronische sleutel (auto's met Smart entry-systeem en startknop)

 • Het Smart entry-systeem met startknop of de afstandsbediening werkt niet.
 • Het detectiegebied wordt kleiner.
 • Het LED-controlelampje in de sleutel gaat niet branden.
 • Televisietoestellen
 • Computers
 • Mobiele telefoons, draadloze telefoons en batterijladers
 • Oplaadapparatuur voor draadloze en mobiele telefoons
 • Inductiekookplaten
 • Tafellampen

■Batterij vervangen

■Bevestiging van het aantal geregistreerde sleutels (auto's met Smart entry-systeem en startknop) Het aantal al geregistreerde sleutels kan worden bevestigd. Neem voor meer informatie contact op met een erkende Toyota-dealer of hersteller/reparateur of een andere naar behoren gekwalificeerde en uitgeruste deskundige.

■Als een verkeerde sleutel wordt gebruikt Bij sommige uitvoeringen zal de slotcilinder vrij kunnen draaien.

■Persoonlijke voorkeursinstellingen De instellingen (bijvoorbeeld van de afstandsbediening) kunnen worden gewijzigd. (Systemen met mogelijkheden voor persoonlijke voorkeursinstellingen)

OPMERKING

■Voorkomen van beschadiging van de sleutel

 • Laat de sleutels niet vallen, stel ze niet bloot aan sterke schokken en buig ze niet.
 • Stel de sleutels niet langdurig bloot aan hoge temperaturen.
 • Voorkom dat de sleutels nat worden en reinig ze niet in een ultrasoon reinigingsbad of iets dergelijks.
 • Bevestig geen metaalhoudende of magnetische voorwerpen aan de sleutels en houd de sleutels uit de buurt van dergelijke voorwerpen.
 • Haal de sleutels niet uit elkaar.
 • Bevestig geen stickers en dergelijke op de sleutel.
 • Auto's met Smart entry-systeem en startknop: Houd de sleutels uit de buurt van apparaten die magnetische velden opwekken (bijvoorbeeld televisietoestellen, audiosystemen, inductiekookplaten en medische apparatuur zoals laagfrequente therapeutische apparatuur).

■De elektronische sleutel bij u dragen (auto's met Smart entry-systeem en startknop) Houd de elektronische sleutel altijd ten minste 10 cm uit de buurt van ingeschakelde elektrische apparaten. Radiogolven die worden uitgezonden door elektrische apparaten die zich minder dan 10 cm van de elektronische sleutel vandaan bevinden, kunnen de correcte werking van de sleutel hinderen.

■Wat te doen bij een storing in het Smart entry-systeem met startknop of bij andere problemen met betrekking tot de sleutels (auto's met Smart entry-systeem en startknop) Breng uw auto, inclusief alle elektronische sleutels die bij uw auto zijn geleverd, naar een erkende Toyota-dealer of hersteller/reparateur of een andere naar behoren gekwalificeerde en uitgeruste deskundige.

■Bij verlies van een elektronische sleutel (auto's met Smart entrysysteem en startknop) Als de elektronische sleutel zoek blijft, wordt het risico aanzienlijk groter dat de auto wordt gestolen. Ga onmiddellijk met alle overgebleven elektronische sleutels die bij uw auto zijn geleverd naar een erkende Toyota-dealer of hersteller/reparateur of een andere naar behoren gekwalificeerde en uitgeruste deskundige.

Zie ook:

Mazda 2. Berichten ontvangen en beantwoorden (alleen beschikbaar bij telefoons die compatibel zijn met e-mail/SMS)
SMS (Korte Berichten Service) berichten en e-mail die ontvangen wordt door aangesloten apparatuur kunnen gedownload, weergegeven en afgespeeld (door het systeem uitgelezen) worden. Ook kunnen a ...

Renault Clio. Trekhaak
Kogeldruk, maximaal toegelaten massa's van geremde en ongeremde aanhangwagens: raadpleeg hoofdstuk 6, paragraaf "Massa's".Keuze en monteren van een trekhaak Maximale massa van de tr ...

Auto's: