Auto's:

Skoda Fabia: Zitplaatsen achterin - Stoelen en hoofdsteunen - Bediening - Škoda Fabia - InstructieboekjeSkoda Fabia: Zitplaatsen achterin

Rugleuningen

Rugleuning neerklappen / paraatheidsstand van de veiligheidsgordel
 afb. 70 Rugleuning neerklappen / paraatheidsstand van de veiligheidsgordel

Alvorens de rugleuningen naar voren te klappen de voorstoelen zodanig verstellen, dat deze door de neergeklapte rugleuningen niet worden beschadigd.

Zo nodig de hoofdsteunen verwijderen .

Neerklappen

Bij de ongedeelde rugleuning moeten de beide buitenste veiligheidsgordels naar de zijbekleding worden getrokken en de ontgrendelingshandgrepen A aan beide zijden van de rugleuning gelijktijdig worden ingedrukt.

Terugklappen

Bij de ongedeelde rugleuning moeten de beide buitenste veiligheidsgordels naar de zijbekleding worden getrokken. Na het terugklappen van de rugleuning moeten de ontgrendelingsgrepen A aan beide zijden van de rugleuning hoorbaar vergrendelen en mag de rode pen B aan geen van beide zijden van de rugleuning zichtbaar zijn.

ATTENTIE

  • De rugleuningen moeten in geval van bezette zitplaatsen achterin correct vergrendeld zijn.
  • Bij het vervoeren van voorwerpen die vastgezet zijn in de vergrote bagageruimte, die ontstaat door het naar voren klappen van rugleuning, moet beslist worden gelet op het waarborgen van de veiligheid van de persoon die op de resterende zitplaats achterin zit.
  • De rugleuningen moeten goed zijn vergrendeld, zodat er bij plotseling remmen geen voorwerpen vanuit de bagageruimte in de passagiersruimte kunnen glijden - kans op letsel.

 

VOORZICHTIG Bij het bedienen van de rugleuningen mogen de veiligheidsgordels niet bekneld raken - gevaar voor beschadiging van de veiligheidsgordels.

 

Let op De slotgesp van de buitenste veiligheidsgordel C kan in de zijbekleding worden gestoken - paraatheidsstand afb. 70.

Achterbank

Geldt voor de Fabia Combi

De achterbank neerklappen / gedeelde achterbank verwijderen
 afb. 71 De achterbank neerklappen / gedeelde achterbank verwijderen

Achterbank terugklappen
 afb. 72 Achterbank terugklappen

De bagageruimte kan worden vergroot door de achterbank neer te klappen en te verwijderen.

Bij wagens met een gedeelde achterbank kunnen de delen van de achterbank afzonderlijk worden neergeklapt en verwijderd.

ATTENTIE De achterbank mag bij het terugklappen niet onder de bevestigingsogen A worden getrokken. De achterbank kan anders niet correct worden geborgd.

 

VOORZICHTIG De achterbank mag bij het terugklappen niet onder de bevestigingsogen A worden getrokken - gevaar voor beschadiging van de achterbank.
Zie ook:

Peugeot 208. Antispinregeling (ASR) / Dynamische stabiliteitscontrole (DSC)
Werking Deze systemen worden automatisch geactiveerd zodra de motor wordt gestart. Deze systemen treden in werking zodra de wielen te weinig grip of tractie hebben. In dat geval gaat dit verk ...

Toyota Yaris. Veiligheidsinformatie voor kinderen
Neem de volgende voorzorgsmaatregelen in acht als er kinderen in de auto aanwezig zijn. Gebruik een passend baby- of kinderzitje tot het kind groot genoeg is om de veiligheidsgordel van de au ...

Auto's: