Auto's:

Mazda 2: Voorzorgsmaatregelen betreffende
onderhoudswerkzaamheden - Zelf uit te voeren onderhoud - Onderhoud en verzorging - Mazda 2 - InstructieboekjeMazda 2: Voorzorgsmaatregelen betreffende onderhoudswerkzaamheden

Mazda 2 / Mazda 2 - Instructieboekje / Onderhoud en verzorging / Zelf uit te voeren onderhoud / Voorzorgsmaatregelen betreffende onderhoudswerkzaamheden

Routine-onderhoud

Het wordt ten zeerste aangeraden de volgende punten dagelijks of tenminste wekelijks te controleren.

Verkeerd of onvoldoende onderhoud kan tot problemen leiden. In dit hoofdstuk worden enkel instructies gegeven voor werkzaamheden die gemakkelijk uit te voeren zijn.

Zoals reeds werd aangegeven in de Inleiding , kunnen bepaalde procedures uitsluitend door een erkende onderhoudsmonteur die beschikt over speciaal gereedschap uitgevoerd worden.

Het uitvoeren van doe-het-zelf onderhoud tijdens de garantieperiode, kan eventuele aanspraak op de garantie ongeldig maken. Lees de bijgeleverde Mazda-garantiebepalingen voor nadere bijzonderheden en raadgevingen. Indien u niet zeker bent van een bepaalde handelwijze ten aanzien van onderhoud, dient u dit door een deskundige reparateur, bij voorkeur een officiële Mazda reparateur te laten uitvoeren.

Voor het opruimen van oude motorolie en chemische vloeistoffen zijn er strenge milieuwetten opgesteld. Houd hiermee rekening en ruim deze stoffen op correcte wijze op door deze in te leveren bij een erkend inzamelpunt voor chemisch afval.

Een officiële Mazda reparateur beschikt over alle mogelijkheden om de olie en overige vloeistoffen in uw auto op de juiste manier te verversen en af te voeren.

WAARSCHUWING

Voer geen onderhoudswerkzaamheden uit als u niet voldoende kennis en ervaring heeft of niet over het juiste gereedschap of de juiste uitrusting beschikt welke voor de uitvoer van het werk noodzakelijk is. Laat onderhoudswerkzaamheden uitvoeren door een deskundige monteur: Het uitvoeren van onderhoudswerkzaamheden aan een auto kan gevaar opleveren. Bij het uitvoeren van bepaalde onderhoudsprocedures bestaat de kans dat u ernstig letsel oploopt.

Indien het bij het werken onder de motorkap vereist is dat de motor draait, zorg er dan voor dat u alle sieraden (vooral ringen, armbanden, horloges en halskettingen), stropdassen, sjaals en soortgelijke loszittende kleding verwijdert alvorens in de nabijheid van de motor of de koelventilator te komen, aangezien deze plotseling zou kunnen gaan draaien: Het uitvoeren van werkzaamheden onder de motorkap terwijl de motor draait kan gevaar opleveren. Dit wordt nog gevaarlijker wanneer u daarbij sieraden of loszittende kleding draagt.

Deze kunnen verstrikt raken in de draaiende onderdelen en letsel veroorzaken.

Stop op een veilige plaats, zet vervolgens het contact uit en let er op dat de ventilator niet draait alvorens te proberen in de buurt van de koelventilator te werken: Werken in de buurt van de koelventilator wanneer deze draait is gevaarlijk. Als de motor is stopgezet en de temperatuur in de motorruimte hoog is, kan de ventilator gedurende onbepaalde tijd blijven draaien. U zou door de ventilator ernstige verwondingen kunnen oplopen.

Laat geen voorwerpen achter in de motorruimte: Nadat u gereed bent met het uitvoeren van inspectie of onderhoud in de motorruimte, geen voorwerpen zoals gereedschappen of lappen in de motorruimte laten liggen.

Gereedschappen of overige voorwerpen die in de motorruimte blijven liggen kunnen motorschade of brand veroorzaken, wat tot een onvoorzien ongeval kan leiden.

Zie ook:

Mazda 2. Onderdelen van het aanvullend beveiligingssysteem
Gasgeneratoren en airbags van bestuurder/voorpassagier Impactsensoren en diagnosemodule (SAS eenheid) Voorspanners van veiligheidsgordels Voorste airbagsensor Zij-impactsensors Waar ...

Mazda 2. Lekke band noodreparatieset
De lekke band noodreparatieset die bij uw Mazda wordt geleverd is voor een tijdelijke reparatie van een licht beschadigde lekke band welke veroorzaakt is door het rijden over spijkers of soortgel ...

Auto's: