Auto's:

Mazda 2: Indicatielampjes - Modus voor handbediende
overschakeling - Automatische transmissie - Tijdens het rijden - Mazda 2 - InstructieboekjeMazda 2: Indicatielampjes

Indicatie voor handbediende overschakeling

In de modus voor handbediende overschakeling, gaat de "M" van de schakelstandindicatie in het instrumentenpaneel branden.

Versnellingspositie-indicatie

Het nummer voor de gekozen versnelling gaat branden.

Indicatielampjes

Indicatielampjes

OPMERKING
  • Als tijdens het rijden met hoge snelheden de versnellingen niet teruggeschakeld kunnen worden, gaat de versnellingspositie-indicatie tweemaal knipperen om aan te geven dat de versnellingen niet teruggeschakeld kunnen worden (om de transmissie te beschermen).
  • Als de temperatuur van de automatische transmissievloeistof te hoog wordt, bestaat de mogelijkheid dat de transmissie overschakelt naar de automatische overschakelfunctie en dat de modus voor handbediende overschakeling wordt geannuleerd en dat de verlichting van de versnellingspositie-indicatie uit gaat. Dit is een normale functie voor het beveiligen van de automatische transmissie. Nadat de temperatuur van de automatische transmissievloeistof gedaald is, gaat de versnellingspositie-indicatie opnieuw branden en wordt het rijden in de modus voor handbediende overschakeling hervat.
Zie ook:

Toyota Yaris. Roetfilter
Als er zich een vooraf bepaalde hoeveelheid afzetting in het filter bevindt, wordt het filter automatisch gereinigd. Reinigen van het roetfilter Het roetfilter wordt indien nodig gereinigd, afh ...

Toyota Yaris. Parkeerrem
Bedieningsinstructies Activeer de parkeerrem door de parkeerremhendel helemaal aan te trekken terwijl u het rempedaal intrapt. Deactiveer de parkeerrem door de hendel iets omhoog t ...

Auto's: