Auto's:

Mazda 2: Schakelstanden - Automatische transmissie - Tijdens het rijden - Mazda 2 - InstructieboekjeMazda 2: Schakelstanden

P (parkeren)

In stand P is de transmissie geblokkeerd waardoor wordt voorkomen dat de voorwielen kunnen draaien.

WAARSCHUWING

Zet de keuzehendel altijd in stand P en trek de handrem aan: Het is gevaarlijk wanneer u enkel de keuzehendel in stand P zet om de auto geparkeerd te houden zonder de handrem te gebruiken. Als stand P ontgrendeld raakt, kan de auto gaan rollen hetgeen tot ongelukken kan leiden.

 

OPGELET
  • De transmissie kan beschadigd raken wanneer u de stand P (parkeren), N (neutraal) of R (achteruit) inschakelt terwijl de auto in beweging is.
  • Overschakelen in een van de vooruit versnellingen of in de achteruit wanneer de motor sneller draait dan stationair, kan beschadiging van de transmissie tot gevolg hebben

R (achteruit)

In stand R kan er met de auto uitsluitend achteruit gereden worden. Breng de auto altijd eerst volledig tot stilstand, alvorens naar of vanuit stand R (achteruit) over te schakelen, behalve onder buitengewone omstandigheden zoals beschreven onder "Op eigen kracht lostrekken van de auto"

OPMERKING (Met parkeersensorsysteem) Wanneer het contact op ON staat en de keuzehendel in de stand R wordt gezet, wordt het parkeersensorsysteem geactiveerd en klinkt er een zoemtoon.

Zie Parkeersensorsysteem

N (neutraal)

De wielen en de transmissie zijn in deze stand niet geblokkeerd. Als de handrem of de voetrem niet wordt gebruikt, kan de auto zelfs op een geringe helling gemakkelijk gaan rollen.

WAARSCHUWING

Nooit vanuit N of P naar een van de versnellingen overschakelen wanneer het motortoerental hoger is dan stationair: Het overschakelen vanuit N of P naar een van de versnellingen is gevaarlijk wanneer het motortoerental hoger is dan stationair. Indien dit gedaan wordt, kan de auto plotseling in beweging komen, hetgeen tot een ongeluk of ernstig letsel kan leiden.

Tijdens het rijden niet overschakelen naar N: Het overschakelen naar N tijdens het rijden is gevaarlijk. Bij het verminderen van snelheid kan niet op de motor worden afgeremd, hetgeen tot een ongeluk of ernstig letsel kan leiden.

 

OPGELET Tijdens het rijden niet overschakelen naar N. Dit kan beschadiging van de transmissie veroorzaken.

 

OPMERKING Trek de handrem aan of trap het rempedaal in alvorens de keuzehendel vanuit N te verplaatsen om te voorkomen dat de auto onverwachts in beweging komt.

D (drive)

D is de normale rijpositie. Vanuit stilstand zal de transmissie automatisch achtereenvolgens door 6-versnellingen schakelen.

M (Handbediende overschakeling)

M is de stand voor handbediende overschakeling. De versnellingen kunnen op- of teruggeschakeld worden door het bedienen van de keuzehendel. Zie Modus voor Handbediende overschakeling

Zie ook:

Peugeot 208. Opslaan van een radiozender
Druk herhaaldelijk op SRC/BAND om het golfbereik FM1, FM2 of AM te selecteren. Houd de toets ingedrukt om de zender waarnaar u luistert op te slaan. De naam van de radiozender wordt weergegeven ...

Skoda Fabia. Motorolie
Specificatie Om te weten welk type motorolie u voor uw wagen kunt gebruiken, dient u contact op te nemen met een specialist. Als deze olie niet beschikbaar is, kunnen ook andere oliƫn worden bijg ...

Auto's: