Auto's:

Mazda 2: Kilometerteller, dagteller en dagtellerkeuzeschakelaar - Meters en tellers - Instrumentengroep en display - Tijdens het rijden - Mazda 2 - InstructieboekjeMazda 2: Kilometerteller, dagteller en dagtellerkeuzeschakelaar

Mazda 2 / Mazda 2 - Instructieboekje / Tijdens het rijden / Instrumentengroep en display / Meters en tellers / Kilometerteller, dagteller en dagtellerkeuzeschakelaar

Door het indrukken van de keuzeschakelaar kan de displayaanduiding beurtelings veranderd worden van kilometerteller naar dagteller A naar dagteller B en vervolgens terug naar kilometerteller wanneer een van deze wordt getoond. De gekozen functie zal dan op de display worden aangegeven.

Kilometerteller, dagteller en dagtellerkeuzeschakelaar *

OPMERKING Wanneer het contact op ACC of uit gezet wordt, kunnen de kilometerteller of dagtellers niet getoond worden, echter in de volgende gevallen kunnen gedurende een periode van ongeveer 10 minuten door het indrukken van de keuzeschakelaar de dagtellers onbedoeld overgeschakeld of op nul teruggesteld worden:
  • Nadat het contact vanuit ON op uit is gezet.
  • Nadat het bestuurdersportier geopend is.

Kilometerteller

De kilometerteller geeft de totale door de auto afgelegde afstand aan.

Dagteller

De dagteller registreert de totale afgelegde afstand van twee ritten. De ene rit wordt geregistreerd in dagteller A en de andere in dagteller B.

Dagteller A bijvoorbeeld kan de afstand vanaf het punt van vertrek registreren en dagteller B kan het punt registreren waar de brandstoftank gevuld is.

Wanneer dagteller A wordt gekozen, zal wanneer de keuzeschakelaar binnen één seconde opnieuw wordt ingedrukt naar dagteller B overgeschakeld worden.

Wanneer dagteller A wordt gekozen, verschijnt TRIP A op de display. Wanneer dagteller B wordt gekozen, verschijnt TRIP B.

De dagteller registreert de totale door de auto afgelegde afstand, totdat de meter weer op nul teruggesteld wordt.

Zet de meter terug op "0.0" door de keuzeschakelaar één seconde of langer ingedrukt te houden. Gebruik deze meter voor het meten van reisafstanden en voor het berekenen van het brandstofverbruik.

OPMERKING
  • (Voertuigen met type B audio) Als de brandstofverbruikgegevens worden teruggesteld met behulp van de brandstofverbruikmonitor, of dagteller A wordt teruggesteld met behulp van de dagteller wanneer de functie die de brandstofverbruikmonitor aan de dagteller koppelt is ingeschakeld, worden de brandstofverbruikgegevens en dagteller A gelijktijdig teruggesteld.

    Zie Brandstofverbruikmonitor.

  • Enkel door de dagtellers worden tienden van kilometers geregistreerd.
  • De registratie van de dagteller wordt gewist, wanneer:
  • De stroomtoevoer wordt onderbroken (zekering is doorgeslagen of accu is losgekoppeld).
  • De gereden afstand 9999,9 km overschrijdt.
Zie ook:

KIA Rio. Werking van airbagsysteem.
De airbags kunnen alleen worden geactiveerd als het contact in stand ON of START staat. De airbags worden bij zwaardere aanrijdingen van voren of opzij (indien zijairbags en/of curtai ...

KIA Rio. Ruiten
Schakelaar ruitbediening bestuurdersportier Schakelaar ruitbediening passagiersportier Schakelaar ruitbediening achterportier (links)* Schakelaar ruitbediening achterportier (re ...

Auto's: