Auto's:

Mazda 2: Bagageruimte - Achterklep/Kofferdeksel - Portieren en sloten - Alvorens te gaan rijden - Mazda 2 - InstructieboekjeMazda 2: Bagageruimte

Afdekking bagageruimte (Hatchback) *

WAARSCHUWING

Plaats dus geen voorwerpen bovenop de afdekking: Het plaatsen van bagage of andere lading bovenop de afdekking van de bagageruimte kan gevaar opleveren.

Tijdens plotseling afremmen of een botsing zou de bagage van zijn plaats geslingerd kunnen worden en iemand kunnen raken of verwonden.

De auto heeft een lichtgewicht bagageruimteafdekking om de inhoud van uw bagageruimte aan het zicht te onttrekken; zware voorwerpen die niet vastgezet zijn zullen bij een ongeluk zoals het kantelen van de auto er niet door worden vastgehouden. Zet alle zware voorwerpen vast, bagage zowel als lading, met behulp van de bevestigingshaken.

Zorg er voor dat bagage en lading alvorens te gaan rijden goed zijn vastgemaakt: Lading die tijdens het rijden niet is vastgemaakt is gevaarlijk aangezien deze bij plotseling afremmen of een botsing kan gaan schuiven of in elkaar gedrukt kan worden en letsel kan veroorzaken.

 

OPGELET Zorg er voor dat de afdekking van de bagageruimte stevig wordt vastgemaakt.

Als het net niet stevig bevestigd wordt, kan dit plotseling losraken en letsel veroorzaken.

De bagageruimte kan toegankelijk worden gemaakt door het openen van de achterklep wanneer de riemen aan de zijkanten van de achterklep vastgemaakt zijn.

Bagageruimte

Verwijderen van de afdekking

Deze afdekking kan verwijderd worden voor het verkrijgen van meer ruimte.

1. Verwijder de riemen uit de haken.

2. Til het uiteinde van de afdekking van de bagageruimte een weinig op, trek dit naar buiten en verwijder het uit de pennen.

Verwijderen van de afdekking

3. Til het voorste uiteinde van de afdekking van de bagageruimte op en verwijder het.

Laden van golftassen (Alleen Sedan)

In de kofferruimte kunnen in totaal twee golftassen meegevoerd worden.

1. Plaats de onderzijde van de eerste golftas in de kofferruimte met de onderkant ervan naar links gericht en leg deze in de voorzijde van de kofferruimte.

Laden van golftassen (Alleen Sedan)

2. Plaats de tweede golftas in de kofferruimte met de onderzijde ervan naar links gericht en leg deze achterin de kofferruimte.

Laden van golftassen (Alleen Sedan)

OPMERKING Het is mogelijk dat bepaalde golftassen niet passen, afhankelijk van de afmeting.
Zie ook:

Opel Corsa. Veiligheidsgordels
De veiligheidsgordels worden bij snel optrekken of hard remmen geblokkeerd om de inzittenden op hun stoel te houden. Daarom neemt het gevaar voor letsel aanzienlijk af. Waarschuwin ...

Fiat Punto. Zijairbags
Om de bescherming van de inzittenden in geval van een flankbotsing te vergroten, is de auto uitgerust met in de stoel gemonteerde zijairbags (voor bepaalde versies/markten) en hoofdairbag (voor b ...

Auto's: