Auto's:

Mazda 2: Anti-blokkeer remsysteem
(ABS) - ABS/TCS/DSC - Tijdens het rijden - Mazda 2 - InstructieboekjeMazda 2: Anti-blokkeer remsysteem (ABS)

Mazda 2 / Mazda 2 - Instructieboekje / Tijdens het rijden / ABS/TCS/DSC / Anti-blokkeer remsysteem (ABS)

De besturingseenheid van het ABS systeem houdt de snelheid van elk wiel voortdurend in het oog. Zodra een van de wielen op het punt staat te blokkeren, zorgt het ABS systeem er voor dat de remkracht op het betreffende wiel automatisch met korte tussenpozen onderbroken wordt.

Het is mogelijk dat de bestuurder dan een lichte trilling in het rempedaal voelt en een kloppend geluid in het remsysteem hoort.

Dit is de normale werking van het ABS systeem. Blijf het rempedaal ingetrapt houden zonder de remmen te pompen.

Het waarschuwingslampje gaat branden als het systeem defect is.

Zie Waarschuwingslampjes

WAARSCHUWING

Het ABS systeem kan niet beschouwd worden als remedie voor onveilige rijtechnieken: Het ABS systeem biedt geen vrijwaring tegen onveilig of roekeloos rijgedrag, buitensporig hoge snelheden, het te dicht achter een ander voertuig rijden, rijden op ijs en sneeuw of aquaplaning (tengevolge van een laag water op het wegdek wordt de wrijvingskracht van de banden verminderd). Ongelukken blijven dan nog steeds mogelijk.

 

OPMERKING
  • Houd er rekening mee dat de remafstand langer is op wegen met een losse bovenlaag, (zoals sneeuw of grind) welke zich vaak boven op het verharde wegdek bevindt.

    Onder dergelijke omstandigheden kan het voorkomen dat een auto met een conventioneel remsysteem sneller tot stilstand komt omdat bij het slippen van de wielen een laag los materiaal door de banden als een blok opgestuwd wordt.

  • Bij het starten van de motor of onmiddellijk na het wegrijden met de auto kan het werkingsgeluid van het ABS systeem hoorbaar zijn, dit duidt echter niet op een defect.
Zie ook:

Peugeot 208. Samenstelling van de set
12 V-compressor, met geïntegreerde manometer. Fles met afdichtmiddel voorzien van ingebouwde slang. Sticker met snelheidslimiet. De sticker met snelheidslimiet moet in het ...

Mazda 2. Display van afstelbare snelheidsbegrenzer
De status van de instelling van de afstelbare snelheidsbegrenzer wordt getoond in de Active Driving Display (Type A instrumentengroep *1 ) of de display in de instrumentengroep (Type B instrumen ...

Auto's: