Auto's:

Mazda 2: Afstandbediende
portiervergrendeling - Sleutels - Alvorens te gaan rijden - Mazda 2 - InstructieboekjeMazda 2: Afstandbediende portiervergrendeling

Mazda 2 / Mazda 2 - Instructieboekje / Alvorens te gaan rijden / Sleutels / Afstandbediende portiervergrendeling

Dit systeem maakt gebruik van de sleuteltoetsen om op afstand de portieren en de achterklep/het kofferdeksel te vergrendelen en te ontgrendelen en opent het kofferdeksel.

Het systeem kan de motor starten zonder dat u de sleutel uit uw portemonnee of zak hoeft te nemen.

Bediening van het anti-diefstal beveiligingssysteem is ook mogelijk bij modellen die voorzien zijn van een antidiefstal beveiligingssysteem.

Systeemdefecten of waarschuwingen worden aangegeven door de volgende waarschuwingslampjes of pieptonen.

In geval u problemen heeft met de functies van de sleutel, raadpleegt u een deskundige reparateur, bij voorkeur een officiële Mazda reparateur.

Als uw sleutel verloren is geraakt of gestolen is, zo spoedig mogelijk contact opnemen met een officiële Mazda reparateur voor een nieuwe sleutel en de verloren of gestolen sleutel onbruikbaar laten maken.

OPGELET Veranderingen of modificaties die niet uitdrukkelijk zijn goedgekeurd door de partij die verantwoordelijk is voor de compliantie kunnen de garantie op de apparatuur ongeldig maken.

 

OPMERKING
 • De werking van het afstandbediende portiervergrendelingssysteem kan als gevolg van plaatselijke omstandigheden variëren.
 • Het afstandbediende portiervergrendelingssysteem is volledig operationeel (portier/ achterklep/kofferdeksel vergrendelen/ontgrendelen) wanneer het contact uit gezet is. Het systeem functioneert niet als het contact in een andere stand dan uit wordt gezet.
 • Indien de sleutel niet functioneert wanneer u een toets indrukt of de gebruiksafstand te klein wordt, is de batterij mogelijk bijna uitgeput.

  Zie voor het plaatsen van een nieuwe batterij Vernieuwen van de sleutelbatterij

 

OPMERKING
 • De levensduur van de batterij is ongeveer 1 jaar. Vervang de batterij door een nieuwe als het KEY indicatielampje (groen) in de instrumentengroep gaat knipperen.

  Het wordt aanbevolen de batterij ongeveer eenmaal per jaar te vernieuwen, omdat de kans bestaat dat het KEY waarschuwingslampje/ indicatielampje niet gaat branden of knipperen, afhankelijk van hoe snel de batterij uitgeput is geraakt.

 • Extra sleutels zijn verkrijgbaar bij een officiële Mazda reparateur.

  Per auto kunnen in totaal 6 sleutels met de afstandbediende portiervergrendelingsfuncties gebruikt worden. Breng wanneer u extra sleutels nodig heeft alle sleutels naar een officiële Mazda reparateur.

Zie ook:

Skoda Fabia. ŠKODA OneApp applicatie
Inleidende informatie  afb. 179 Informatie over de ŠKODA OneApp applicatie op de ŠKODAinternetpagina's Met een met het infotainment verbonden mobiele telefoon is het mogelijk in de Š ...

Peugeot 208. Handbediening
In deze sequentiële stand kunt u zelf schakelen. Zet de selectiehendel in de stand M. Beweeg de selectiehendel kort naar voren om op te schakelen. Beweeg de selectiehendel kor ...

Auto's: