Auto's:

KIA Rio: Werking systeem - Automatisch verwarmings- en ventilatiesysteem - Kenmerken van uw auto - KIA Rio - InstructieboekjeKIA Rio: Werking systeem

Ventilatie

 1. Zet de luchtcirculatietoets in stand ().
 2. Schakel de stand BUITENLUCHT in met de luchttoevoertoets.
 3. Stel de temperatuur in op de gewenste waarde.
 4. Zet de aanjager op de gewenste snelheid.

Verwarmen

 1. Zet de luchtcirculatietoets in stand ().
 2. Schakel de stand BUITENLUCHT in met de luchttoevoertoets.
 3. Stel de temperatuur in op de gewenste waarde.
 4. Zet de aanjager op de gewenste snelheid.
 5. Als u de uitstromende lucht gedroogd wil hebben, kunt u het airconditioningssysteem aanzetten (indien van toepassing).
  • Schakel de stand () of () in wanneer de voorruit beslaat.

Tips voor het gebruik

Airconditioning

Kia-airconditioningssystemen zijn gevuld met milieuvriendelijk koudemiddel*.

 1. Start de motor. Druk op toets A/C.
 2. Zet de luchtcirculatietoets in stand ().
 3. Schakel de stand BUITENLUCHT of RECIRCULATIE in met de toets luchttoevoer.
 4. Stel de aanjagersnelheid en de temperatuur bij om een maximaal comfort te bereiken.

* : Het aircosysteem in uw auto is gevuld met koudemiddel van het type R-134a of R- 1234yf, in overeenstemming met de wetgeving in uw land ten tijde van de productie. Welk koudemiddel er in uw auto wordt gebruikt, kunt u zien op een label aan de binnenzijde van de motorkap. Zie hoofdstuk 9 voor meer informatie over de locatie van het koudemiddellabel.

OPMERKING

 • Onderhoud aan de airconditioning dient alleen te worden uitgevoerd door geautoriseerd personeel om een juiste en veilige werking te garanderen.
 • Onderhoud aan het koudemiddelsysteem dient te worden uitgevoerd in een goedgeventileerde omgeving.
 • De verdamper van de airconditioning (koelspiraal) mag nooit worden gerepareerd of worden vervangen door een gebruikt exemplaar en nieuwe vervangende MAC-verdampers moeten conform SAE-norm J2842 zijn gekeurd en gemerkt.

 

AANWIJZING

 • Houd de temperatuurmeter nauwlettend in de gaten wanneer de airconditioning wordt gebruikt als u lange hellingen oprijdt of als u in druk verkeer rijdt bij hoge buitentemperaturen.

  Door het gebruik van het airconditioningssysteem kan de motor oververhit raken. Blijf de aanjager gebruiken en schakel het airconditioningssysteem uit wanneer de temperatuurmeter aangeeft dat de motor oververhit raakt.

 • Bij het openen van de ruiten bij vochtig weer kan de airconditioning druppelvorming in het interieur veroorzaken. Omdat te veel vocht in het interieur schade aan elektrische componenten kan veroorzaken, mag de airconditioning alleen worden gebruikt als de ruiten gesloten zijn.

Aanwijzingen voor gebruik airconditioning

Zie ook:

Renault Clio. Identificatieplaatjes auto
De gegevens op het constructeursplaatje moeten bij eventuele klachten en bij het bestellen van onderdelen altijd worden vermeld. De aanwezigheid en de plaats van de informatie zijn ...

Fiat Punto. Multifunctioneel display
(voor bepaalde versies/markten) De volgende informatie wordt op het display weergegeven fig. 43: Datum Kilometerteller (weergave aantal gereden kilometers/mijlen) Tijd Buitentemperat ...

Auto's: