Auto's:

KIA Rio: Verzorging interieur - Onderhoud exterieur - Onderhoud - KIA Rio - InstructieboekjeKIA Rio: Verzorging interieur

Onderhoud interieur - Algemeen

Voorkom dat chemicaliën als parfum, cosmetische oliën, zonnebrandcrème, handenreiniger en luchtverfrisser in aanraking komen met onderdelen van het interieur, omdat deze beschadiging of verkleuring kunnen veroorzaken.

Indien deze stoffen toch met onderdelen van het interieur in aanraking komen, moeten ze direct worden verwijderd.

Raadpleeg de instructies voor het reinigen van kunststof.

OPMERKING Zorg ervoor dat water en andere vloeistoffen nooit in contact komen met elektrische/elektronische componenten in de auto omdat ze dan beschadigd kunnen raken.

 

OPMERKING Gebruik voor het reinigen van lederen onderdelen (stuurwiel, stoelbekleding enz.) een mild reinigingsmiddel of oplossingen met een lage concentratie alcohol.

Door het gebruik van oplossingen met een hoge concentratie alcohol of zure/basische reinigingsmiddelen kan de kleur van de lederen onderdelen verbleken of het oppervlak ervan loskomen.

Onderhoud van lederen stoelen

De lederen stoelen reinigen

Gebruiksvoorzorgen stoffen stoelbekleding (indien van toepassing)

Reinig de stoffen stoelbekleding regelmatig met een stofzuiger en houd daarbij rekening met de materiaalkenmerken. Gebruik een geschikte interieurreiniger als de stoelen ernstig vervuild zijn door drankvlekken etc. Om beschadiging van de stoelbekleding te voorkomen, veegt u de stoelbekleding af met een grote veegbeweging in de richting van de naden. Oefen hierbij matige druk uit en gebruik een zachte spons of microvezeldoek.

Klittenbandsluitingen op kleding of scherpe voorwerpen kunnen blijven haken aan het stoeloppervlak of krassen veroorzaken.

Zorg dat u dergelijke zaken niet tegen het oppervlak aanwrijft.

Interieurbekleding reinigen

Kunststof

Verwijder stof en los vuil van de kunststof bekleding met een plumeau of een stofzuiger. Reinig de kunststof oppervlakken met een vinylreiniger.

Stoffen

Verwijder stof en los vuil van de stoffen bekleding met een plumeau of een stofzuiger. Reinig met een zachte zeepoplossing die geschikt is voor bekleding of vloerbedekking. Verwijder nieuwe vlekken onmiddellijk met een vlekkenverwijderaar. Wanneer nieuwe vlekken niet direct verwijderd worden, kunnen er permanente vlekken of verkleuringen in de bekleding achterblijven.

Daarnaast kunnen de brandwerende eigenschappen verminderen wanneer de bekleding niet op de juiste wijze wordt onderhouden.

OPMERKING Het gebruik van andere dan de voorgeschreven reinigingsmiddelen en procedures kan het uiterlijk van de stof aantasten en de brandwerende eigenschappen verminderen.

Veiligheidsgordels reinigen

Reinig de gordels met een zachte zeepoplossing die speciaal geschikt is voor het reinigen van bekleding en tapijt.

Volg de aanwijzingen op het etiket van het reinigingsmiddel. Bleek of verf de gordels nooit omdat dit een negatieve invloed op de sterkte van de gordel kan hebben.

Binnenzijde ruiten reinigen

Als de ruiten aan de binnenzijde snel beslagen raken (vette aanslag), moeten ze gereinigd worden met een speciale glasreiniger. Volg de aanwijzingen op het etiket van de glasreiniger.

OPMERKING Ga niet met scherpe voorwerpen over de binnenzijde van de achterruit. Hierdoor kunnen de draden van de achterruitverwarming beschadigd raken.
Zie ook:

Mazda 2. Dubbel portiervergrendelingssysteem *
Het dubbele portiervergrendelingssysteem voorkomt dat iemand die in uw wagen heeft ingebroken de portieren vanaf de binnenzijde kan openen. Raadpleeg een deskundige reparateur, bij voorkeur een ...

Mazda 2. Registratie van de auto in het buitenland
Registratie van uw voertuig in het buitenland kan problemen opleveren afhankelijk ervan of het voertuig voldoet aan de specifieke emissie- en veiligheidsnormen van het land waarin het voertuig g ...

Auto's: