Auto's:

KIA Rio: Stoelen - Veiligheidsysteem van uw auto - KIA Rio - InstructieboekjeKIA Rio: Stoelen

Stoelen

Bestuurdersstoel

(1) Vooruit en achteruit

(2) Rugleuningverstelling

(3) Zittinghoogte*

(4) Hoofdsteun

Passagiersstoel

5) Vooruit en achteruit

(6) Rugleuningverstelling

(7) Hoofdsteun

Achterstoelen

(8) Hoofdsteun*

(9) Neerklappen rugleuning*

* indien van toepassing

❈ De stoelen in uw auto kunnen afwijken van de afgebeelde stoelen.

WAARSCHUWING - Losliggende voorwerpen Losliggende voorwerpen in de voetenruimte van de bestuurder kunnen de werking van de pedalen nadelig beïnvloeden en mogelijk een ongeval veroorzaken. Plaats niets onder de voorstoelen.

 

WAARSCHUWING - Opklappen van de rugleuning Zorg ervoor dat u, indien u de rugleuning weer rechtop zet, deze vasthoudt en rustig omhoog klapt en zorg ervoor dat zich geen andere inzittenden in de buurt van de stoel bevinden. Als u de rugleuning niet vasthoudt tijdens het omhoog klappen, kan de rugleuning terugschieten waardoor u letsel kunt oplopen.

 

WAARSCHUWING - Verantwoordelijkheid van de bestuurder voorpassagier Rijden met de rugleuning van een stoel neergeklapt, kan bij een aanrijding leiden tot ernstig letsel.

Als de rugleuning neergeklapt is, kan de persoon op de desbetreffende stoel bij een aanrijding onder de gordel doorglijden, waardoor de onderbuik zwaar belast kan worden.

Hierdoor kan ernstig letsel ontstaan.

De bestuurder moet de passagier erop wijzen tijdens het rijden de rugleuning altijd zo rechtop mogelijk te houden.

 

WAARSCHUWING Gebruik geen zitkussen waardoor de wrijving tussen de stoel en de passagier verminderd wordt. De passagier kan bij een aanrijding of een noodstop onder de gordel doorglijden. Omdat de veiligheidsgordel niet normaal kan werken, kan ernstig letsel ontstaan.

 

WAARSCHUWING - Bestuurdersstoel

 • Probeer de stoel nooit tijdens het rijden te verstellen. Hierdoor kunt u de controle verliezen waardoor een ongeluk met ernstig letsel of schade het gevolg kan zijn.
 • Zorg ervoor dat de rugleuning altijd in de normale positie kan staan.

  Als de rugleuning vanwege hinderlijk geplaatste voorwerpen of andere oorzaken niet goed vergrendeld kan worden, kan dit bij een noodstop of aanrijding ernstig letsel tot gevolg hebben.

 • Zet voor het wegrijden de rugleuning altijd rechtop en plaats de heupgordel strak en zo laag mogelijk over de heupen. In deze positie bent u in geval van een aanrijding het beste beschermd.
 • Ga zo ver van het stuurwiel af zitten als mogelijk is zonder dat dit ten koste gaat van het bedieningscomfort om onnodig en wellicht ernstig letsel door de airbag te voorkomen. Geadviseerd wordt een minimale afstand van 25 cm tussen uw bovenlichaam en het stuurwiel.

 

WAARSCHUWING - Rugleuning achterbank

 • De rugleuning achter moet goed vergrendeld zijn. Als dat niet het geval is, kunnen passagiers en objecten in geval van afremmen of een aanrijding plotseling naar voren schieten, waardoor ernstig letsel kan ontstaan.
 • Bagage en andere lading moet plat in de bagageruimte worden gelegd. Als de objecten groot of zwaar zijn, of moeten worden gestapeld, moeten ze worden vastgezet. Objecten in de bagageruimte mogen nooit hoger worden gestapeld dan de rugleuning. Het niet opvolgen van deze waarschuwingen kan leiden tot ernstig letsel in geval van afremmen of een aanrijding.
 • In de bagageruimte mogen geen passagiers vervoerd worden en tijdens het rijden mogen er geen passagiers zitten of liggen op een neergeklapte rugleuning. Alle passagiers moeten zitten en de aanwezige veiligheidsgordels dragen.
 • Controleer na het terugklappen van de rugleuning of deze goed vergrendeld is door te proberen hem naar voren en naar achteren te bewegen.
 • Voorkom de kans op brandwonden en verwijder daarom de vloerbedekking in de bagageruimte niet. De emissieregelsystemen onder de vloer brengen hoge uitlaattemperaturen met zich mee.

 

WAARSCHUWING Controleer na het afstellen van de stoel altijd of deze goed is vergrendeld, door te proberen deze naar voren of achteren te schuiven zonder de ontgrendelhendel te gebruiken. Als de bestuurdersstoel plotseling in beweging komt, kunt u de controle over de auto verliezen.

 

WAARSCHUWING

 • Let goed op dat er tijdens het verstellen van de stoel geen handen of voorwerpen in het mechanisme bekneld raken.
 • Leg geen aansteker op de vloer of de stoel. Wanneer u de stoel verstelt, kan er gas uit de aansteker ontsnappen waardoor brand kan ontstaan.
 • Als er inzittenden aanwezig zijn op de achterstoelen, wees dan voorzichtig bij het afstellen van de voorstoelen.
 • Wees uiterst voorzichtig bij het oppakken van kleine voorwerpen die onder de stoelen liggen of zich tussen de stoel en de middenconsole bevinden. Uw handen kunnen klem komen te zitten in het stoelmechanisme of u kunt letsel aan uw handen oplopen door scherpe randen aan de stoel.

Eigenschappen van stoelleder

OPMERKING

 • Kreukels of slijtageplekken die op natuurlijke wijze ontstaan ten gevolge van het gebruik, vallen niet onder de garantie.
 • Riemen met metalen accessoires, ritssluitingen of sleutels in uw achterzak kunnen het stoelmateriaal beschadigen.
 • Zorg ervoor dat de stoel niet nat wordt gemaakt. Dit kan de eigenschappen van echt leder veranderen.
 • Spijkerbroeken of kledingstukken die kunnen bleken, kunnen de buitenkant van het stoelbekledingmateriaal aantasten.
Zie ook:

Renault Clio. Installatie van het kinderzitje, algemeen
Op bepaalde zitplaatsen mogen geen kinderzitjes bevestigd worden Op het schema op de volgende bladzijde ziet u waar u een kinderzitje mag bevestigen. De genoemde types kinderzitjes zijn niet ov ...

Renault Clio. Onderhoud van de carrosserie
Een goed onderhouden auto gaat langer mee. Daarom wordt aangeraden de buitenkant van de auto regelmatig te onderhouden. Uw auto is op doelmatige wijze tegen roestvorming beschermd. Toch staat hi ...

Auto's: