Auto's:

KIA Rio: Open-/dichtschuiven van het schuif-/kanteldak - Schuif-/kanteldak - Kenmerken van uw auto - KIA Rio - InstructieboekjeKIA Rio: Open-/dichtschuiven van het schuif-/kanteldak

KIA Rio / KIA Rio - Instructieboekje / Kenmerken van uw auto / Schuif-/kanteldak / Open-/dichtschuiven van het schuif-/kanteldak

Schuif-/kanteldak

Trek om het schuif-/kanteldak te openen de hendel naar achteren.

Druk om het schuif-/kanteldak te sluiten de hendel naar voren.

Het schuif-/kanteldak automatisch openen:

Trek de hendel van het schuif-/kanteldak naar achteren in de tweede stand en laat deze dan los. Het schuif-/kanteldak schuift naar de geadviseerde open stand (ongeveer 5 cm voor de geheel geopende stand).

Duw kort op de hendel om het schuiven van het schuif-/kanteldak te stoppen.

Het schuif-/kanteldak automatisch sluiten: Duw de hendel van het schuif-/kanteldak naar voren in de tweede stand en laat deze dan los. Het schuif-/kanteldak zal automatisch volledig sluiten.

Duw kort op de hendel om het schuiven van het schuif-/kanteldak te stoppen.

AANWIJZING Om het windgeruis tijdens het rijden te beperken, adviseren wij u het schuif- /kanteldak in de aanbevolen positie (ongeveer 5 cm voor de stand maximaal open) te zetten.

 

WAARSCHUWING Zorg dat hoofden, andere lichaamsdelen of voorwerpen veilig weggestoken zijn voordat een ruit wordt gesloten. Zo voorkomt u letsel of schade aan het voertuig.

Voorwerpen met een diameter kleiner dan 4 mm die tussen het schuif-/kanteldak en de sponning terechtkomen, worden mogelijk niet opgemerkt, waardoor de klembeveiliging niet werkt.

Automatisch omkeren van bewegingsrichting

Schuif-/kanteldak

Als tijdens het automatisch sluiten van het schuif-/kanteldak het dak weerstand ondervindt omdat er een voorwerp of lichaamsdeel door het dak naar buiten is gestoken, schuift het dak automatisch een stukje terug en stopt het met bewegen.

Het automatisch omkeren van de bewegingsrichting vindt niet plaats als er een plat obstakel tussen het glaspaneel en de schuifdakrand aanwezig is. Controleer voor het sluiten of er geen lichaamsdelen of objecten door het schuif-/kanteldak naar buiten zijn gestoken.

WAARSCHUWING

  • Houd nooit tijdens het sluiten van het dak een lichaamsdeel in de opening van het schuif- /kanteldak om de klembeveiliging te testen.
  • De klembeveiliging werkt mogelijkerwijs niet als er iets klem komt te zitten vlak voor het schuif-/kanteldak volledig is gesloten.
Zie ook:

Mazda 2. Indicatielampjes
Indicatie voor handbediende overschakeling In de modus voor handbediende overschakeling, gaat de "M" van de schakelstandindicatie in het instrumentenpaneel branden. Versnellingspositie-indicatie ...

Mazda 2. Vooruitrijcamera (FSC)
Uw auto is uitgerust met een vooruitrijcamera (FSC). De vooruitrijcamera (FSC) is geplaatst nabij de achteruitkijkspiegel en wordt gebruikt door de volgende systemen. Koplampregelsysteem (HBC) ...

Auto's: