Auto's:

KIA Rio:  Benzinemotor - Vereiste brandstof - Introductie - KIA Rio - InstructieboekjeKIA Rio:  Benzinemotor

Loodvrij

Voor optimale prestaties van uw auto raden wij aan om ongelode benzine met een octaangetal (RON) hoger dan 95/AKI (Anti Knock Index) hoger dan 91 te tanken.

U kan gebruik maken van ongelode benzine met een octaangetal (RON) 91~94 / AKI 87~90, maar hierdoor kunnen de prestaties van de auto iets minder worden. (Gebruik geen brandstoffen die methanol bevatten.)

Bij gebruik van LOODVRIJE BENZINE zijn de prestaties maximaal en de uitlaatgassen het schoonst en wordt vervuiling van de bougies tegengegaan.

OPMERKING GEBRUIK NOOIT LOODHOUDENDE BENZINE. Loodhoudende benzine is schadelijk voor de katalysator en de lambdasensor van het motorregelsysteem en zal de emissieregeling nadelig beïnvloeden.

Voeg nooit brandstofadditieven producten toe aan het brandstofsysteem.

(We adviseren u contact op te nemen met een officiële Kiadealer.)

 

WAARSCHUWING

  • Probeer de tank niet verder te vullen nadat het vulpistool automatisch is afgeslagen.
  • Controleer altijd of de tankdop goed vastgedraaid is, om morsen van brandstof in geval van een aanrijding te voorkomen.

Loodhoudende benzine (indien van toepassing)

In sommige landen moet er loodhoudende benzine worden gebruikt.

Neem contact op met een officiële Kiadealer om te informeren of uw auto geschikt is voor het gebruik van loodhoudende benzine.

Het vereiste octaangetal voor loodhoudende benzine is gelijk aan dat voor loodvrije benzine.

Benzine die alcohol en methanol bevat

In sommige landen is naast benzine ook gasohol verkrijgbaar. Dit is een mengsel van benzine en ethanol of methanol.

Gebruik dit mengsel niet met meer dan 10% ethanol en gebruik geen benzine of mengsel dat methanol bevat. Deze brandstoffen kunnen rijproblemen en schade aan het brandstofsysteem veroorzaken.

Gebruik gasohol niet langer wanneer er rijproblemen optreden.

Schade aan de auto of rijproblemen vallen mogelijk niet onder de fabrieksgarantie wanneer ze veroorzaakt worden door het gebruik van:

  1. Benzinemengsels met meer dan 10% ethanol.
  2. Benzine of gasohol die methanol bevat.
  3. Loodhoudende benzine.
OPMERKING Gebruik nooit benzinemengsels die methanol bevatten. Gebruik gasoholproducten niet langer wanneer er rijproblemen optreden.

Andere brandstoffen

Het gebruik van brandstoffen als

AANWIJZING Schade aan het brandstofsysteem van uw auto of problemen met betrekking tot de prestaties van de auto worden niet door de garantie gedekt indien ze veroorzaakt worden door het gebruik van deze brandstoffen.

Gebruik van MTBE

Geadviseerd wordt geen brandstof in uw auto te gebruiken die meer dan 15,0 volumeprocent MBTE (Methyl Tertiair Butyl Ether) (zuurstofmassa 2,7%) bevat.

Brandstof die meer dan 15,0 volumeprocent MBTE (zuurstofmassa 2,7%) bevat kan de prestaties van de auto in negatieve zin beïnvloeden en dampvorming of slecht aanslaan veroorzaken.

OPMERKING Schade aan het brandstofsysteem van uw auto of het verhelpen van problemen met betrekking tot de prestaties van de auto worden niet door de garantie gedekt indien ze veroorzaakt worden door brandstof die methanol bevat of brandstof die meer dan 15,0 volumeprocent MTBE (Methyl Tertiair Butyl Ether) (zuurstofmassa 2,7%) bevat.

Gebruik geen methanol

Uw auto is niet geschikt voor het gebruik van methanol (methylalcohol). Dit type brandstof heeft een negatieve invloed op de prestaties van uw auto en kan schade aan het brandstofsysteem, motorregelsysteem en emissieregelsysteem veroorzaken.

Brandstofadditieven

Kia raadt u aan loodvrije benzine te tanken met een octaangetal van RON (Research Octane Number) 95/AKI (Anti Klop Index) van 91 of hoger (Europa) of een octaangetal van RON (Research Octane Number) 91/AKI (Anti Klop Index) van 87 of hoger (behalve Europa).

Klanten die niet de beschikking hebben over kwalitatief hoogwaardige brandstoffen met de juiste additieven wordt geadviseerd elke 15.000 km (Europa)/10.000 km (behalve Europa) een fles additieven toe te voegen aan de brandstoftank als er problemen zijn met het starten of soepel ronddraaien van de motor. Neem voor informatie over het gebruik van additieven contact op met een officiële Kia-dealer. Gebruik geen andere additieven.

Rijden in het buitenland

Als u van plan bent om met uw auto naar het buitenland te gaan:

Zie ook:

Mazda 2. Instellen van DAB radio
1. Selecteer tijdens gebruik van DAB radio het pictogram. 2. Selecteer het gewenste item en maak de instelling. De volgende items kunnen worden ingesteld: Onderwerp Instelling ...

Opel Corsa. Bagageruimte-afdekking
Leg niets op de afdekking. 3-deurs/5-deurs hatchback Demonteren Maak de ophangkoorden los van de achterklep. Til de afdekking achteraan op en druk ze vooraan omhoog. Verwijder het deksel. Op ...

Auto's: