Auto's:

Fiat Punto: Wielen en banden - Onderhoud en zorg - Fiat Punto - InstructieboekjeFiat Punto: Wielen en banden

TIPS VOOR HET OMWISSELEN VAN DE BANDEN

De voor- en achterbanden zijn onderhevig aan verschillende belastingen en spanningen die te wijten zijn aan stuurbewegingen, manoeuvres en remmen. Daarom kunnen ze ongelijkmatig verslijten.

Om dit probleem op te lossen, moeten de banden op het juiste moment worden verwisseld. Deze handeling wordt aanbevolen voor banden met een diep loopvlakprofiel, die geschikt zijn voor zowel het rijden over verharde als onverharde wegen.

Het omwisselen van banden draagt bij tot het handhaven van de grip en tractieprestaties op natte, modderige of besneeuwde wegen, waarbij optimale bestuurbaarheid van het voertuig wordt gegarandeerd.

In geval van abnormale bandenslijtage, moet de reden gevonden en gecorrigeerd worden alvorens de banden om te wisselen.

BELANGRIJK

Verwissel de banden niet kruislings als ze van het "éénrichtingstype" zijn. Zorg er in dat geval altijd voor dat er geen banden gemonteerd worden met een draairichting die tegengesteld is aan de richting die is aangegeven, er bestaat een risico voor verlies van grip en controle over het voertuig.

 

BELANGRIJK

De wegligging hangt ook af van de correcte bandenspanning.

Bij een te lage spanning wordt de band te heet, hetgeen ernstige schade aan de band kan veroorzaken.

Verwissel de banden niet kruiselings door de banden van de rechterzijde aan de linkerzijde van het voertuig en omgekeerd te verplaatsen.

Voer bij lichtmetalen velgen nooit spuitwerkzaamheden uit die een temperatuur vereisen boven 150ºC. Dit kan de mechanische eigenschappen van de wielen in gevaar brengen.

Zie ook:

Fiat Punto. "Fix&Go automatic" kit
BESCHRIJVING Deze bevindt zich in de bagageruimte in een speciale houder. In deze houder zitten ook een schroevendraaier en het trekoog. De kit fig. 102 bevat: een busje A fig. 102 met afdic ...

Peugeot 208. Achteruitrijcamera
De achteruitrijcamera wordt automatisch geactiveerd wanneer de achteruitversnelling wordt ingeschakeld. De beelden van de camera worden weergegeven op het touchscreen. De achteruitrijcame ...

Auto's: