Auto's:

Fiat Punto: Vooraanspanners - Veiligheid - Fiat Punto - InstructieboekjeFiat Punto: Vooraanspanners

Het voertuig is uitgerust met veiligheidsgordels voor met gordelspanners die bij een heftige frontale botsing de gordel enige centimeters aantrekken. Op die manier worden de inzittenden veel beter op hun plaats gehouden en wordt de voorwaartse beweging beperkt. Het blijkt dat de gordelspanners hebben gewerkt als de veiligheidsgordel niet meer opgerold wordt.

Tijdens de werking van de gordelspanner kan er wat rook ontsnappen. Deze rook is niet schadelijk en duidt niet op brandgevaar.

De gordelspanner behoeft geen onderhoud of smering: elke verandering van de oorspronkelijke conditie zal de werking ervan benadelen.

Als de gordelspanner door uitzonderlijke natuurlijke gebeurtenissen (bijv. overstromingen, vloedgolven enz.) met water en/of modder in contact is geweest, neem dan contact op met het Fiat Servicenetwerk om hem te laten vervangen.

BELANGRIJK Voor een maximale bescherming door de gordelspanners moet de veiligheidsgordel zo worden omgelegd dat hij goed op borst en bekken aansluit.

KRACHTBEGRENZERS

Voor een nog betere bescherming van de inzittenden bij een ongeval, zijn de oprolautomaten van de gordels van de voerstoel voorzien van een krachtbegrenzer die bij een frontale aanrijding de piekbelasting op de borst en schouders beperkt.

Zie ook:

Mazda 2. AUX/USB modus
Audio kan weergegeven worden via de autoluidsprekers door in de handel verkrijgbare draagbare audioapparatuur aan te sluiten op de ingang voor extra apparatuur. Een in de handel verkrijgbare, ...

Mazda 2. Rijtips
WAARSCHUWINGLaat de auto niet in een richting rijden die tegenovergesteld is aan de richting die met de keuzehendel is gekozen: Laat de auto niet achteruit rijden met de keuzehendel in een ...

Auto's: