Auto's:

Fiat Punto: Veiligheidsgordels - Veiligheid - Fiat Punto - InstructieboekjeFiat Punto: Veiligheidsgordels

Alle stoelen van het voertuig zijn uitgerust met veiligheidsgordels met drie verankeringspunten en een oprolautomaat. Het mechanisme van de oprolautomaat werkt door vergrendeling van de gordel wanneer er heftig geremd wordt of door een sterke deceleratie wegens een botsing.

Zo kan de gordel vrij schuiven en kan hij zich aanpassen aan het lichaam van de inzittende. In het geval van een ongeval, zal de gordel geblokkeerd worden waardoor het risico van impact binnenin het interieur en het naar buiten geslingerd worden van een persoon beperkt worden. De bestuurder moet zich aan alle plaatselijke wettelijke voorschriften met betrekking tot de verplichting en de manier waarop de gordel wordt gebruikt houden en moet er ook voor zorgen dat andere inzittenden van het voertuig deze voorschriften naleven. Maak de veiligheidsgordels altijd vast alvorens weg te rijden.

De veiligheidsgordel moet omgelegd worden terwijl men goed rechtop, met de rug tegen de rugleuning zit.

GEBRUIK VAN DE VEILIGHEIDSGORDELS

Pak, om de gordel om te leggen, gesp A fig. 47 en steek deze in de sluiting B, totdat de klik van het vergrendelen wordt gehoord. Als tijdens het uittrekken de gordel blijft blokkeren, laat hem dan een stukje teruglopen en trek hem vervolgens langzaam uit.

Druk op knop C fig. 47 om de gordel los te maken. Begeleid de gordel tijdens het teruglopen, zodat hij niet draait. De oprolautomaat kan blokkeren als het voertuig op een steile helling staat: dit is normaal. Bovendien blokkeert de oprolautomaat als de gordel snel word uitgetrokken of bij hard remmen, botsingen en bij bochten die op hoge snelheid worden genomen.

GEBRUIK VAN DE VEILIGHEIDSGORDELS

De achterbank is voorzien van driepuntsveiligheidsgordels met oprolautomaat. Leg zodra u zit de achterste veiligheidsgordels om zoals getoond in fig. 48 (versies met 4 zitplaatsen) / fig. 49 (versies met 5 zitplaatsen).

GEBRUIK VAN DE VEILIGHEIDSGORDELS

BELANGRIJK Als de achterbank weer in de normale stand wordt geplaatst, controleer dan of de veiligheidsgordels zodanig geplaatst zijn dat ze klaar voor gebruik zijn.

BELANGRIJK

Druk nooit op knop C fig. 47 tijdens het rijden.

Onthoud dat passagiers op de achterbank die geen gordel dragen bij een ongeval blootgesteld worden aan een groot risico en bovendien een gevaar opleveren voor de inzittenden voorin.

Zorg dat de rugleuning aan weerszijden goed is vergrendeld om te voorkomen dat die naar voren schiet en passagiers verwondt wanneer er heftig wordt geremd.

De rugleuning is correct vergrendeld als de rode streep naast de hendels onzichtbaar is. Deze rode streep geeft aan dat de rugleuning niet is vergrendeld.

Wanneer de rugleuning in de normale stand wordt teruggezet, moet gecontroleerd worden of hij correct is vergrendeld en hoorbaar vastklikt.

Zie ook:

Renault Clio. Waarschuwing bij verlies van bandenspanning
Wanneer de auto ermee is uitgerust, waarschuwt dit systeem voor verlies van spanning in een of meerdere banden. Het systeem is hiermee uitgerust als er een sticker A in de auto is geplaats ...

Renault Clio. Parkeerhulp
Deze functie helpt u bij het parkeren. Neem uw handen van het stuurwiel. U bedient alleen de pedalen en de versnellingshendel. U kunt op elk moment de controle opnieuw overnemen door aan het ...

Auto's: