Auto's:

Fiat Punto: Slepen van het voertuig - Noodgevallen - Fiat Punto - InstructieboekjeFiat Punto: Slepen van het voertuig

Het sleepoog dat bij het voertuig wordt geleverd bevindt zich in de gereedschapstas, onder de mat in de bagageruimte.

BEVESTIGING VAN HET SLEEPOOG

Verwijder, met de hand, dop A fig. 105 (voorbumper) of A fig. 106 (achterbumper), druk op het onderste deel, neem het sleepoog uit zijn zitting in de gereedschapstas en draai het volledig vast op de pen met schroefdraad aan de voor- of achterzijde.

BEVESTIGING VAN HET SLEEPOOG

BEVESTIGING VAN HET SLEEPOOG

Versies met Dualogic versnellingsbak Verzeker u ervan dat de versnellingsbak in de vrijstand staat (N) (door te controleren of het voertuig door te duwen verplaatst kan worden) en ga vervolgens te werk zoals bij een voertuig met handgeschakelde versnellingsbak. Sleep de auto niet als de versnellingsbak niet in de vrijstand kan worden gezet en neem contact op met het Fiat Servicenetwerk.

Punto VAN versie Er worden twee sleepogen bij het voertuig geleverd: het ene is kortere en bedoeld voor gebruik aan de voorkant, het andere is langer en bedoeld voor gebruik aan de achterkant.

De sleepogen bevinden zich in de houder van de Fix&Go Automatic.

BELANGRIJK

Draai, alvorens sleephandelingen te verrichten, de contactsleutel naar MAR en vervolgens naar STOP, zonder hem uit het contactslot te nemen. Als de sleutel uit het contactslot wordt genomen, wordt automatisch het stuurslot ingeschakeld waardoor het voertuig niet kan worden bestuurd.

Maak voor de montage van het sleepoog de schroefdraad zorgvuldig schoon. Controleer of het sleepoog volledig op de schroefdraadpen is gedraaid alvorens het voertuig te slepen.

Houd er rekening mee dat tijdens het slepen de rembekrachtiging en de elektrische stuurbekrachtiging niet beschikbaar zijn, waardoor voor het bedienen van het rempedaal en het sturen meer kracht is vereist. Gebruik voor het slepen geen soepele kabels en vermijd bruuske bewegingen. Zorg ervoor dat er tijdens het slepen geen onderdelen door de sleepverbinding kunnen worden beschadigd. Tijdens het slepen van het voertuig moeten alle specifieke verkeersvoorschriften in acht genomen worden, zowel voor wat betreft de sleepvoorziening als het gedrag op de weg.

Start de motor niet wanneer de auto wordt gesleept.

Gebruik de sleepogen voor en achter alleen voor noodgevallen op de weg. Het is toegestaan het voertuig over korte afstanden te slepen m.b.v. geschikte middelen conform de wegenverkeerswetgeving (starre stang), om het voertuig over de weg te verplaatsen om hem gebruiksklaar te maken voor het slepen of voor transport met takelwagen.

Sleepogen MOGEN NIET worden gebruikt om voertuigen off-road (d.w.z. op het terrein) te slepen of waar hindernissen zijn en/of voor het slepen met kabels of andere niet-starre hulpmiddelen. In overeenstemming met bovengenoemde voorwaarden, moeten er voor het slepen twee voertuigen worden gebruikt (een slepend en een gesleept voertuig), die zich beide zo veel mogelijk op één lijn bevinden.

Gebruik geen sleepogen om voertuigen op schepen te blokkeren.

Zie ook:

Toyota Yaris. Als uw auto moet worden gesleept
Als uw auto moet worden gesleept, adviseren wij u dat te laten doen door een erkende Toyota-dealer of hersteller/reparateur of een andere naar behoren gekwalificeerde en uitgeruste deskundige ...

Opel Corsa. Lichtschakelaar
Lichtschakelaar draaien: : Verlichting uit : Zijmarkeringslichten : Dimlicht of grootlicht Controlelamp . Lichtschakelaar met automatische verlichting Lichtschakelaar draaien: AUTO : A ...

Auto's: