Auto's:

Fiat Punto: Motorkap - Kennismaking met de auto - Fiat Punto - InstructieboekjeFiat Punto: Motorkap

OPENEN

Trek de hendel fig. 29 in de richting van de pijl, bedien vervolgens hendel A fig. 30 en til de motorkap op, zet hem vast met de steunstang.

OPENEN

Het volgende plaatje is in de motorruimte aangebracht (fig. 31).

OPENEN

BELANGRIJK Verzeker u ervan, voordat u de motorkap opent, dat de armen van de ruitenwissers tegen de ruit liggen en dat ze niet werken.

SLUITEN

Houd de motorkap met een hand opgetild en gebruik de andere om de steunstang te verwijderen. Laat de motorkap tot op ongeveer 20 cm van de motorruimte zakken en laat hem dan vallen. Controleer of de motorkap volledig gesloten is en niet alleen met de beveiliging is vergrendeld door te proberen hem op te tillen. Als de motorkap niet perfect gesloten is, probeer dan niet erop te drukken maar open hem opnieuw en herhaal de handeling.

BELANGRIJK Controleer altijd of de motorkap goed vergrendeld is om te voorkomen dat deze tijdens het rijden open gaat.

BELANGRIJK

Verkeerde plaatsing van de motorkap kan ervoor zorgen dat deze abrupt omlaag valt.

Haal de motorkap omhoog met beide handen. Controleer voordat de motorkap wordt opgetild, of de armen van de ruitenwissers tegen de ruit liggen, het voertuig stilstaat en de handrem is aangetrokken.

Verricht deze handelingen uitsluitend bij stilstaand voertuig.

Voor de rijveiligheid moet de motorkap tijdens het rijden altijd perfect gesloten zijn. Controleer dus altijd of de motorkap goed gesloten en vergrendeld is. Mocht u tijdens het rijden merken dat de motorkap niet goed vergrendeld is, stop dan onmiddellijk en sluit de motorkap op de correcte manier.

Zie ook:

Opel Corsa. Vergrendelingssysteem
Waarschuwing Niet inschakelen als er zich personen in de auto bevinden! Ontgrendelen van de binnenzijde is niet mogelijk. Alle portieren worden tegen openen beveiligd. V ...

Peugeot 208. 12V-accu
De accu is onderhoudsvrij. Niettemin is het raadzaam om regelmatig te controleren of de accupoolklemmen goed vastzitten (bij uitvoeringen zonder snelsluiting voor de accupoolklemmen) en of de ...

Auto's: