Auto's:

Fiat Punto: Geprogrammeerd
onderhoud - Onderhoud en zorg - Fiat Punto - InstructieboekjeFiat Punto: Geprogrammeerd onderhoud

Juist onderhoud is essentieel voor een lange levensduur van het voertuig onder optimale omstandigheden.

Daarom heeft Fiat een reeks controles en onderhoudsbeurten opgesteld die op vaste afstandsintervallen uitgevoerd moeten worden, en, waar aanwezig, op vaste tijdsintervallen, zoals beschreven in het Geprogrammeerd Onderhoudsschema.

Vóór elke onderhoudsbeurt is het altijd noodzakelijk de aanwijzingen in het Geprogrammeerd Onderhoudsschema zorgvuldig op te volgen (bijv.

regelmatige controle van de vloeistofpeilen, bandenspanning, enz.).

De beurten van het Geprogrammeerde Onderhoud worden volgens een vast tijdsschema door het Fiat Servicenetwerk uitgevoerd. Eventuele reparaties die nodig blijken tijdens het uitvoeren van de diverse inspecties en controles van het geprogrammeerd onderhoud, mogen uitsluitend worden uitgevoerd na uitdrukkelijke toestemming van de eigenaar. Als het voertuig dikwijls gebruikt wordt voor het trekken van aanhangers, dan moet een korter interval tussen de onderhoudsbeurten worden aangehouden.

BELANGRIJK De onderhoudsbeurten van het Geprogrammeerde Onderhoud zijn door de fabrikant voorgeschreven.

Het niet uitvoeren ervan kan het vervallen van de garantie tot gevolg hebben. Het is raadzaam het Fiat Servicenetwerk onmiddellijk te informeren over eventuele kleine defecten en niet te wachten tot de volgende onderhoudsbeurt.

PERIODIEKE CONTROLES

Elke 1000 km of vóór een lange reis controleren en eventueel bijvullen: niveau motorkoelvloeistof; niveau remvloeistof; niveau ruitensproeiervloeistof; bandenspanning en -conditie; werking verlichtingssysteem (koplampen, richtingaanwijzers, alarmknipperlichten, enz.); werking ruitensproeier-/ wissersysteem en plaatsing/slijtage wisserbladen voor-/achterruit.

Elke 3000 km motorolieniveau controleren en eventueel olie bijvullen.

ZWAAR GEBRUIK VAN DE AUTO

Als het voertuig onder een van de volgende omstandigheden wordt gebruikt: ordehandhaving (of beveiligingsdiensten), dienstverlening (taxi), trekken van een aanhanger of camper, stoffige wegen, talrijke korte (minder dan 7-8 km) ritten bij temperaturen onder het vriespunt, vaak stationair draaiende motor of rijden van lange afstanden bij lage snelheid of lange periodes van stilstand, moeten de controles vaker worden uitgevoerd dan aangegeven in het Geprogrammeerd Onderhoudsschema:

Zie ook:

Toyota Yaris. Rijtips
Rijden in de winter Tref voor het aanbreken van de winter de noodzakelijke voorbereidingen en voer de benodigde controles uit. Pas uw rijgedrag altijd aan de actuele weersomstandigheden aan. ...

Opel Corsa. Parkeren
Waarschuwing Parkeer de auto niet op een licht ontvlambaar oppervlak. Door de hoge temperatuur van het uitlaatsysteem kan het oppervlak ontbranden. Trek alt ...

Auto's: