Auto's:

Fiat Punto: Een normaal wiel monteren - Een wiel vervangen - Noodgevallen - Fiat Punto - InstructieboekjeFiat Punto: Een normaal wiel monteren

Volg de eerder beschreven procedure, krik het voertuig op en verwijder het ruimtebesparende reservewiel.

Versies met stalen velgen

Versies met lichtmetalen velgen

Na voltooiing van de werkzaamheden: Berg het ruimtebesparende reservewiel op in de daarvoor bedoelde zone van de bagageruimte, leg de krik en andere gereedschappen in hun houder en leg deze, compleet met gereedschappen, op het reservewiel, maak de bevestiging van de gereedschapstas vast. Leg de mat van de bagageruimte goed op zijn plaats of zet de Cargo Box terug (voor bepaalde versies/ markten);

BELANGRIJK

Het ruimtebesparende reservewiel (voor bepaalde versies/markten) is specifiek voor uw voertuig; monteer het niet op andere modellen en monteer ook geen ruimtebesparende reservewielen afkomstig van andere modellen op uw voertuig. Gebruik het ruimtebesparende reservewiel alleen in noodgevallen. Het mag alleen worden gebruikt voor de afstand noodzakelijk om een servicepoint te bereiken en de voertuigsnelheid mag de 80 km/h niet overschrijden. Het ruimtebesparende reservewiel heeft een oranje sticker dat de belangrijkste gebruiksvoorzorgsmaatregelen en beperkingen opsomt. Deze sticker mag nooit verwijderd of afgedekt worden.

Op deze sticker staan de volgende gegevens in vier talen vermeld: "Belangrijk! Alleen voor tijdelijk gebruik! max. 80 km/h! Vervang het noodreservewiel zo snel mogelijk door het standaard wiel. Dek deze aanwijzingen niet af". Monteer nooit een wieldeksel op het noodreservewiel.

Gebruik de alarmknipperlichten, de gevarendriehoek enz., om te laten zien dat uw voertuig stilstaat. Alle inzittenden moeten het voertuig auto verlaten, vooral als het zwaar beladen is, en uit de buurt van gevaarlijk verkeer wachten tot het wiel is verwisseld. Blokkeer de wielen met blokken of andere geschikte voorwerpen als de auto op een helling of een slecht wegdek stilstaat.

Een gemonteerd reservewiel wijzigt de rijeigenschappen van de auto. Vermijd bruusk optrekken en remmen, scherpe stuurbewegingen en snelle bochten. De totale levensduur van het ruimtebesparende reservewiel is ongeveer 3000 km. Hierna moet de band vervangen worden door een nieuw exemplaar van hetzelfde type. Monteer nooit een standaard band op de velg van een ruimtebesparend reservewiel. Zorg ervoor dat het verwisselde wiel zo snel mogelijk wordt gerepareerd en gemonteerd. Het gebruik van twee of meer ruimtebesparende reservewielen is verboden. Smeer de schroefdraad van de wielbouten niet met vet voordat ze gemonteerd worden: ze kunnen hierdoor losraken.

De krik mag alleen gebruikt worden om wielen te vervangen van het voertuig waarbij de krik geleverd is of van voertuigen van hetzelfde model. Gebruik de krik niet voor andere doeleinden, zoals het opkrikken van andere voertuigmodellen.

Gebruik de krik nooit voor het uitvoeren van reparaties onder het voertuig. Door een verkeerde plaatsing van de krik, kan het voertuig van de krik vallen. Gebruik de krik niet voor zwaardere lasten dan is aangegeven op het plaatje op de krik.

Als het wieldeksel niet goed gemonteerd is, kan het tijdens het rijden losraken. Voer nooit werkzaamheden aan het ventiel uit. Steek nooit gereedschap tussen de velg en de band.

Controleer regelmatig de spanning van zowel de banden als het reservewiel, zie de spanningswaarden die zijn aangegeven in het hoofdstuk "Technische gegevens".

 

BELANGRIJK

Neem zo snel mogelijk contact op met het Fiat Servicenetwerk om het correcte aanhaalkoppel van de wielbouten te laten controleren.

Zie ook:

Mazda 2. Overschakelen van de display
Telkens wanneer tijdens weergave op de teksttoets ( 3 ) wordt gedrukt verandert de informatie die op de audiodisplay wordt getoond als volgt. Toets Informatie die op de audiodisplay w ...

KIA Rio. Aansteker
Als de motor niet draait, moet het contact in stand ACC staan om de aansteker te kunnen gebruiken. Druk de aansteker in de houder om hem te kunnen gebruiken. Als het element verwarmd is, ...

Auto's: