Auto's:

Toyota Yaris: Toegang tot de achterstoelen (alleen 3-deurs) - Voorstoelen - Verstellen van de stoelen - Bediening van
elk onderdeel - Toyota Yaris - InstructieboekjeToyota Yaris: Toegang tot de achterstoelen (alleen 3-deurs)

■ Instappen Gebruik de ontgrendelingshendel van de rugleuningverstelling om de toegang tot de achterstoelen te vergemakkelijken. Als de ontgrendelingshendel van de rugleuningverstelling wordt gebruikt, wordt de oorspronkelijke stand van de stoel opgeslagen. Op die manier kan de stoel weer in de oorspronkelijke stand worden teruggezet.

Als echter de hendel van de rugleuningverstelling wordt gebruikt, zal de stoel niet in de oorspronkelijke stand terugkeren.

Trek de ontgrendelingshendel van de rugleuningverstelling omhoog.

De rugleuning wordt naar voren geklapt en de stoel wordt ontgrendeld en kan worden verschoven.

Beweeg de stoel helemaal naar voren.

Toegang tot de achterstoelen (alleen 3-deurs)

■ Uitstappen Beweeg de ontgrendelingshendel van de rugleuningverstelling of de hendel van de rugleuningverstelling omhoog.

De rugleuning wordt naar voren geklapt en de stoel wordt ontgrendeld en kan worden verschoven.

Beweeg de stoel helemaal naar voren.

Toegang tot de achterstoelen (alleen 3-deurs)

■Nadat de passagiers in de auto zijn gestapt (alleen 3-deurs) Schuif de stoel naar achteren en klap de rugleuning omhoog. De stoel komt weer terug in zijn oorspronkelijke positie en wordt automatisch vergrendeld. Als de stoel niet in zijn oorspronkelijke positie kan worden teruggeschoven omdat er onvoldoende ruimte is vanwege het feit dat er een passagier achterin zit of er bagage achter de stoel staat, wordt de stoel in zijn huidige positie vergrendeld en wordt de geheugenfunctie gedeactiveerd.

Om de oorspronkelijke positie weer in te stellen moet de ontgrendelingshendel van de rugleuningverstelling omhoog worden getrokken nadat de bagage verwijderd is of de passagier is uitgestapt of op de juiste manier is gaan zitten, zodat de stoel weer in zijn oorspronkelijke positie kan worden teruggeschoven. Als u de stoel met de hendel voor de stoelpositieverstelling echter verder naar achteren schuift dan de oorspronkelijke positie, wordt deze vorige positie overschreven.

WAARSCHUWING

■Wanneer de positie van de stoel wordt versteld

 • Let er bij het verstellen van de positie van de stoel op dat de stoel de overige inzittenden van de auto niet raakt, omdat deze hierdoor wellicht letsel zouden kunnen oplopen.
 • Houd uw handen niet onder de stoel of in de buurt van bewegende onderdelen om letsel te voorkomen.

  Uw vingers of handen zouden bekneld kunnen raken in het stoelmechanisme.

■Stoel afstellen

 • Let erop dat de stoel geen passagiers of bagage raakt.
 • Om te voorkomen dat u bij een aanrijding onder de veiligheidsgordel doorschuift, is het raadzaam de leuning niet verder achterover te zetten dan strikt noodzakelijk is.

  Als de rugleuning te ver achterover staat, kan bij een ongeval het heupgedeelte over uw heupen heen schuiven, waardoor er te veel kracht op uw buik wordt uitgeoefend, of kan het schoudergedeelte van de gordel in contact komen met uw nek, waardoor ernstig letsel kan ontstaan.

  Verstel de bestuurdersstoel niet tijdens het rijden, aangezien de stoel dan onverwachts kan bewegen. Hierdoor kan de bestuurder de controle over de auto verliezen.

 • Controleer na het verstellen of de stoel goed is vergrendeld.
 • Zorg ervoor dat nooit iemand de ontgrendelingshendel aanraakt tijdens het rijden.
 • Zorg, als er iemand in de buurt is, dat deze persoon niet te dicht bij de rugleuning staat en meld dat u de stoel gaat verschuiven.

■Nadat de rugleuning weer is opgeklapt Controleer of de rugleuning goed is vergrendeld door de rugleuning vooruit en achteruit te duwen. Het niet in acht nemen van de voorzorgsmaatregelen kan ernstig letsel tot gevolg hebben.

Zie ook:

Mazda 2. Afstelling van het audiogeluid
Selecteer het pictogram op het thuisscherm voor het tonen van het Instellingen scherm. Selecteer het tabblad om het item te selecteren dat u wilt wijzigen. Aanduiding Instelwa ...

Toyota Yaris. Openen van de achterklep vanaf de buitenzijde van de auto (auto's met Smart entry-systeem en startknop)
Trek de achterklep omhoog terwijl u de schakelaar achterklep openen ingedrukt houdt. De achterklep kan niet direct nadat de ontgrendelschakelaar van de achterklep is ingedrukt, worden gesloten ...

Auto's: