Auto's:

Peugeot 208: Motorolieniveau - Niveaus controleren - Praktische informatie - Peugeot 208 - Instructieboekje (2017)Peugeot 208: Motorolieniveau

Het motorolieniveau kan bij aangezet contact worden gecontroleerd via de motorolieniveaumeter op het instrumentenpaneel (bij auto's met een elektrische olieniveaumeter), of met de oliepeilstok.

De controle van het motorolieniveau is alleen betrouwbaar als de auto op een horizontale ondergrond staat en de motor ten minste 30 minuten niet heeft gedraaid.

Het is normaal dat u tussen twee onderhoudsbeurten door olie moet bijvullen.

PEUGEOT adviseert u om elke 5.000 km het olieniveau te controleren en, indien nodig, olie bij te vullen.

Controle met de oliepeilstok

De plaats van de oliepeilstok is aangegeven op de desbetreffende afbeelding van de motorruimte.

Controle met de oliepeilstok

Als u ziet dat het peil boven het merkteken A of onder het merkteken B ligt, start dan de motor niet.

Eigenschappen van de olie

Controleer voordat u olie bijvult of ververst of de motorolie die u wilt gebruiken overeenkomt met de door de fabrikant aanbevolen motorolie voor uw auto en motoruitvoering.

Motorolie bijvullen

De plaats van de vulopening voor de motorolie is aangegeven op de desbetreffende afbeelding van de motorruimte.

Na het bijvullen zal de olieniveaumeter op het dashboard bij het aanzetten van het contact na 30 minuten de juiste waarde aangeven.

Olie verversen

Raadpleeg het onderhoudsschema van de fabrikant voor het verversingsinterval voor uw auto.

Gebruik om een verminderde betrouwbaarheid van de motor en de emissieregeling te voorkomen, nooit additieven in de motorolie.

Zie ook:

Skoda Fabia. Algemene aanwijzingen
Inleiding voor het onderwerp ATTENTIE De hulpsystemen dienen alleen als ondersteuning en ontslaan de bestuurder niet van de verantwoording voor het bedienen van de wagen. De ve ...

Peugeot 208. MirrorLinkTM-verbinding voor smartphones
Om veiligheidsredenen is het gebruik van een smartphone tijdens het rijden verboden. Het gebruik van de smartphone vraagt namelijk veel aandacht van de bestuurder. De handelingen moeten dan ook ...

Auto's: