Auto's:

Peugeot 208: Gewichten en
aanhangergewichten - Kenmerken van motoren
en aanhangergewichten - Technische gegevens - Peugeot 208 - Instructieboekje (2017)Peugeot 208: Gewichten en aanhangergewichten

De gewichten een aanhangergewichten van uw auto staan vermeld op het kentekenbewijs van uw auto en in de commerciële documentatie.

U vindt deze waarden ook op het constructeursplaatje.

Raadpleeg voor meer informatie een PEUGEOT-dealer of een gekwalificeerde werkplaats.

Het maximaal toegestane treingewicht en de aanhangergewichten gelden tot een hoogte van maximaal 1.000 meter. Het opgegeven aanhangergewicht dient voor elke extra 1.000 meter met 10% te worden verminderd.

De aanbevolen kogeldruk komt overeen met het maximale gewicht op de (zonder of met gereedschap afneembare) trekhaakkogel.

TMT: toegestaan maximaal treingewicht.

Bij hoge buitentemperaturen kunnen de prestaties van de auto minder worden om de motor te beschermen. Als de buitentemperatuur meer dan 37 ºC bedraagt, moet het treingewicht worden verminderd.

Het trekken van een aanhanger met een licht beladen auto heeft een negatieve invloed op het weggedrag.

Met een aangekoppelde aanhanger heeft de auto een langere remweg.

Rijd bij het trekken van een aanhanger nooit sneller dan 100 km/h (houd u aan de ter plaatse geldende regels).

Als de buitentemperatuur hoog is, is het raadzaam om na het stilzetten van de auto de motor 1 tot 2 minuten stationair te laten draaien zodat deze beter kan afkoelen.

Zie ook:

KIA Rio. Automatische-transmissievloeistof
Controleren van niveau - automatische transmissievloeistof Het peil van de automatischetransmissievloeistof moet regelmatig gecontroleerd worden. Zorg er voor dat de auto horizontaal staat ...

Mazda 2. Vereiste brandstof (SKYACTIV-G 1.3, SKYACTIV-G 1.5)
Voertuigen met katalysator of zuurstofsensors dienen gebruik te maken van UITSLUITEND LOODVRIJE BRANDSTOF, welke de uitstoot van uitlaatgassen vermindert en de verontreiniging van de bougies minim ...

Auto's: