Auto's:

Peugeot 208: Contactslot - Starten-afzetten van de
motor - Rijden - Peugeot 208 - Instructieboekje (2017)Peugeot 208: Contactslot

Contactslot

  1. Stand Stop.
  2. Stand Contact.
  3. Stand Starten.

Hang geen zware voorwerpen aan de sleutel of de afstandsbediening: dit kan namelijk storingen aan het contactslot veroorzaken.

Starten

Starten

Auto met handgeschakelde versnellingsbak: zet de versnellingshendel in de neutraalstand en trap het koppelingspedaal volledig in.

Starten

Auto met elektronisch gestuurde versnellingsbak: zet de selectiehendel in de stand N en trap het rempedaal stevig in.

Starten

Auto met automatische transmissie: zet de selectiehendel in de stand P of N en trap het rempedaal stevig in.

Starten

In bepaalde gevallen (bijvoorbeeld als de wielen tegen een trottoirband zijn gedraaid) moet veel kracht worden gezet bij het draaien aan het stuurwiel.

Elektronische startblokkering

In de originele sleutel is een gecodeerde chip aangebracht. Als het contact wordt aangezet, kan alleen worden gestart als de code van de chip wordt gedetecteerd en herkend.

Deze diefstalbeveiliging blokkeert het motormanagementsysteem zodra het contact wordt afgezet en voorkomt zo het starten van de motor bij een inbraak.

Bij een storing in het systeem wordt u gewaarschuwd door dit verklikkerlampje op het instrumentenpaneel in combinatie met een geluidssignaal en een melding op het display.

Uw auto kan dan niet gestart worden. Raadpleeg zo snel mogelijk het PEUGEOT-netwerk.

Zie ook:

Skoda Fabia. Care Connect-diensten
Proactieve service  afb. 11 Toetsen en controlelampje van de Care Connect-diensten De proactieve service dienst geeft u een overzicht van de technische toestand van uw wagen en over verei ...

KIA Rio. Verlichting
Energiebesparingsfunctie Deze functie voorkomt dat de accu ontladen raakt. Het systeem schakelt automatisch de parkeerlichten uit wanneer de contactsleutel wordt verwijderd (Smart ...

Auto's: