Auto's:

Mazda 2: Sneeuwkettingen - Rijden in de winter - Rijtips - Alvorens te gaan rijden - Mazda 2 - InstructieboekjeMazda 2: Sneeuwkettingen

Informeer naar de plaatselijke bepalingen alvorens sneeuwkettingen te gaan gebruiken.

OPGELET
 • Het gebruik van sneeuwkettingen kan de bestuurbaarheid van de auto nadelig beïnvloeden.
 • Rijd nooit sneller dan 50 km/h of de door de kettingfabrikant aanbevolen snelheid, naargelang welke snelheid lager is.
 • Rijd voorzichtig en vermijd oneffenheden en gaten in het wegdek en het maken van scherpe bochten.
 • Voorkom het blokkeren van de wielen door te sterk afremmen.
 • Probeer nooit een sneeuwketting aan te brengen op het noodreservewiel, aangezien dit beschadiging van de auto en de band tot gevolg kan hebben.
 • Gebruik geen sneeuwkettingen op wegen die vrij zijn van sneeuw of ijs.

  Hierdoor kunnen de banden en de sneeuwkettingen beschadigd worden.

 • Aluminium velgen kunnen door het gebruik van sneeuwkettingen bekrast of anderszins beschadigd worden.

 

OPMERKING
 • Als uw auto uitgerust is met een bandenspanningcontrolesysteem, bestaat de kans dat bij het gebruik van sneeuwkettingen het systeem niet correct functioneert.
 • Het gebruik van sneeuwkettingen op een auto die uitgerust is met 185/60R16 banden kan aanraking met de carrosserie van de auto en krassen veroorzaken. Als u sneeuwkettingen wilt gaan gebruiken, vervang dan de vooren achterbanden door 185/65R15 banden en vervang de voor- en achterwielvelgen door originele Mazda 15-inch velgen van dezelfde maat en gebruik originele Mazda sneeuwkettingen. Raadpleeg een deskundige reparateur, bij voorkeur een officiële Mazda reparateur.

Installeer de sneeuwkettingen enkel op de voorbanden.

Gebruik geen sneeuwkettingen op de achterbanden.

Kiezen van de juiste sneeuwkettingen (Europa)

Mazda geeft de voorkeur aan het gebruik van kettingen met zeshoekige stalen spanringen. Kies het juiste type overeenkomstig uw bandenmaat.

Kiezen van de juiste sneeuwkettingen

OPMERKING Alhoewel Mazda de voorkeur geeft aan het gebruik van kettingen met zeshoekige stalen spanringen, mogen alle soorten kettingen worden gebruikt die binnen de aangegeven montagespecificaties vallen.

Montagespecificatie (Europa)

Bij het aanbrengen van de sneeuwkettingen dient de afstand tussen het bandprofiel en de ketting zich binnen de voorgeschreven limieten te bevinden zoals aangegeven in onderstaande tabel.

Montagespecificatie (Europa)

Aanbrengen van sneeuwkettingen

1. Als uw auto uitgerust is met wieldoppen, deze verwijderen, om bekrassing veroorzaakt door de spanriemen te voorkomen.

2. Breng de sneeuwkettingen zo strak mogelijk op de voorbanden aan. Volg daarbij steeds de instructies van de fabrikant.

3. Na het rijden van 1/2-1 km de sneeuwkettingen opnieuw strak aantrekken.

Zie ook:

Mazda 2. Categorieën kinderzitjes
OPMERKING Vraag bij aankoop de fabrikant van het kinderzitje welk type kinderzitje voor uw kind en voertuig het meest in aanmerking komt. (Europa en landen die voldoen aan de UNECE 44 bepal ...

Mazda 2. Activering/deactivering
OPMERKING Wanneer het contact uit wordt gezet, wordt de systeemtoestand aangehouden die bestond alvorens het werd uitgeschakeld. Als bijvoorbeeld het contact uit wordt gezet terwijl de a ...

Auto's: