Auto's:

Mazda 2: Handbediend terugschakelen - Modus voor handbediende
overschakeling - Automatische transmissie - Tijdens het rijden - Mazda 2 - InstructieboekjeMazda 2: Handbediend terugschakelen

Terugschakelen van de versnellingen is mogelijk met behulp van de keuzehendel of de stuurversnellingschakelaars * .

M6 M5 M4 M3 M2 M1

Gebruik van de keuzehendel

Voor terugschakelen naar een lagere versnelling, de keuzehendel eenmaal licht naar voren duwen.

Handbediend terugschakelen

Gebruik van de stuurversnellingschakelaar

Voor het terugschakelen naar een lagere versnelling met behulp van de stuurversnellingschakelaars, de DOWN schakelaar eenmaal met uw vingers naar u toe trekken.

Handbediend terugschakelen

WAARSCHUWING

Op gladde wegen of bij hoge snelheden niet plotseling afremmen op de motor: Het terugschakelen tijdens het rijden op natte of met sneeuw of ijs overdekte wegen, of tijdens het rijden met hoge snelheden veroorzaakt plotseling afremmen op de motor, hetgeen gevaarlijk is. Door de plotselinge verandering in de draaisnelheid van de banden kunnen de banden gaan slippen. Dit kan er toe leiden dat u de macht over het stuur verliest en een ongeluk veroorzaakt.

Houd uw handen op de rand van het stuurwiel wanneer u met uw vingers de stuurversnellingschakelaars bedient: Het plaatsen van uw handen binnen de rand van het stuurwiel bij gebruik van de stuurversnellingschakelaars is gevaarlijk. Als de bestuurdersairbag bij een botsing geactiveerd zou worden, zou deze tegen uw handen kunnen slaan en letsel veroorzaken.

 

OPMERKING
  • Tijdens het rijden met hoge snelheden is het mogelijk dat de versnelling niet automatisch teruggeschakeld wordt.
  • Tijdens afremmen op de motor is het mogelijk dat de versnelling automatisch teruggeschakeld wordt, afhankelijk van de rijsnelheid.
  • Wanneer het gaspedaal volledig wordt ingedrukt, zal de transmissie terugschakelen naar een lagere versnelling, afhankelijk van de rijsnelheid. Wanneer het DSC systeem is uitgeschakeld, is de kickdown-functie echter buiten werking.
Zie ook:

Peugeot 208. Noodbediening van de portieren
Hiermee kunt u de portieren mechanisch vergrendelen en ontgrendelen in het geval van een storing in de centrale vergrendeling of van de accu. Bestuurdersstoel Steek de geïntegreerde sleutel ...

KIA Rio. Gebruik van dit instructieboekje
Wij willen u helpen om het meeste rijplezier van uw auto te krijgen. Het instructieboekje kan daar op vele manieren toe bijdragen. Wij raden u ten zeerste aan het complete instructieboekje d ...

Auto's: