Auto's:

KIA Rio: Voorzorgsmaatregelen voor de Smart Key - Portiervergrendeling met afstandsbediening - Kenmerken van uw auto - KIA Rio - InstructieboekjeKIA Rio: Voorzorgsmaatregelen voor de Smart Key

AANWIJZING

In de volgende omstandigheden werkt de afstandsbediening niet:

 • Als de contactsleutel in het contactslot zit.
 • Als de afstandsbediening buiten het bereik is van de ontvanger (ongeveer 10 m [30 feet]).
 • Als de batterij in de afstandsbediening (bijna) leeg is.
 • Als het signaal wordt geblokkeerd door andere auto's of objecten.
 • Als de buitentemperatuur extreem laag is.
 • Als de afstandsbediening zich in de buurt bevindt van een radiozender of een luchthaven, waardoor de normale werking van de afstandsbediening verstoord wordt.

Vergrendel en ontgrendel de portieren met de contactsleutel wanneer de afstandsbediening niet juist werkt. We adviseren u contact op te nemen met een officiële Kia-dealer als de afstandsbediening niet goed werkt

 • Wanneer de afstandsbediening zich erg dicht bij uw mobiele telefoon of smartphone bevindt, kan het signaal van de afstandsbediening worden verstoord door het gebruik van uw mobiele telefoon of smartphone.

  Dit geldt met name tijdens het voeren van een telefoongesprek, het ontvangen van een oproep, het versturen van sms-berichten en/of het versturen en ontvangen van emailberichten.

  Bewaar de afstandsbediening daarom niet in dezelfde broek- of jaszak als uw mobiele telefoon of smartphone; zorg dat er voldoende afstand is tussen beide apparaten.

 

OPMERKING

 • Zorg ervoor dat de afstandsbediening niet nat wordt. Beschadiging van de afstandsbediening door water of andere vloeistoffen valt niet onder de fabrieksgarantie.
 • Houd de afstandsbediening uit de buurt van elektromagnetische materialen die de werking kunnen verstoren.

 

OPMERKING Door het aanbrengen van wijzigingen en aanpassingen waarvoor geen toestemming is verleend, kunnen de rechten van de gebruiker komen te vervallen. Als de portiervergrendeling met afstandsbediening door wijzigingen of aanpassingen waarvoor geen toestemming is verleend niet meer bediend kan worden, valt dit niet onder de fabrieksgarantie.
Zie ook:

Opel Corsa. Wiel verwisselen

De onderstaande voorbereidingen treffen en de instructies opvolgen: Auto op een vlakke, stevige en slipvrije ondergrond parkeren. Voorwielen in de rechtuitstand draaien. Handrem aant ...

KIA Rio. Slepen in een noodgeval

Laat de auto bij voorkeur wegslepen door een officiële Kia-dealer of een erkend bergingsbedrijf. Als dit niet mogelijk is, mag de auto tijdelijk worden gesleept met een sleepkabel of -kett ...

Auto's: