Auto's:

KIA Rio: Slepen in een noodgeval - Slepen - Wat te doen in een noodgeval - KIA Rio - InstructieboekjeKIA Rio: Slepen in een noodgeval

Slepen

Laat de auto bij voorkeur wegslepen door een officiële Kia-dealer of een erkend bergingsbedrijf.

Als dit niet mogelijk is, mag de auto tijdelijk worden gesleept met een sleepkabel of -ketting die aan het sleepoog aan de voor-of achterzijde van de auto is bevestigd.Wees voorzichtig bij het slepen van de auto. Laat een ervaren bestuurder in de gesleepte auto achter om te sturen en de remmen te bedienen.

Op deze manier slepen mag alleen op verharde wegen, over een korte afstand en met lage snelheid. Bovendien moeten de wielen, aandrijfassen, transmissie, stuurinrichting en remmen in orde zijn.

Slepen

OPMERKING

 • Bevestig een sleepkabel alleen aan de sleepogen.
 • Als de sleepkabel aan een ander onderdeel van de auto wordt bevestigd, kan dit leiden tot beschadigingen.
 • Gebruik alleen een sleepkabel of - ketting die speciaal bedoeld is voor het slepen van auto’s.

  Bevestig de kabel of ketting goed aan de sleepogen.

WAARSCHUWING Wees voorzichtig bij het slepen van de auto.

 • Probeer abrupt accelereren en remmen, alsmede vreemde manoeuvres te voorkomen, zodat de sleepkabel of -ketting en de sleepogen niet te zwaar worden belast. Anders kunnen ze breken, waardoor ernstig letsel of schade kan ontstaan.
 • Als er nauwelijks beweging in de auto zit, ga dan niet onnodig door met slepen. We raden u aan contact op te nemen met een officiële Kia-dealer of een deskundig bergingsbedrijf voor hulp.
 • Sleep de auto onder een zo recht mogelijke hoek.
 • Blijf op veilige afstand van de auto tijdens het slepen.

 

Voorzorgsmaatregelen bij slepen in een noodgeval

OPMERKING - Automatische transmissie

 • Als de auto gesleept moet worden met alle wielen op de grond, mag hij alleen vooruit gesleept worden.

  Controleer of de transmissie in de vrijstand staat. Zorg ervoor dat het stuurslot niet geactiveerd is door het contact in stand ACC te zetten.

  Laat een ervaren bestuurder in de gesleepte auto achter om te sturen en de remmen te bedienen.

 • Laat de auto niet met een snelheid hoger dan 15 km/h en niet verder dan 1,5 km slepen, om ernstige schade aan de automatische transmissie te voorkomen.
 • Controleer, voordat de auto gesleept wordt, onder de auto of deze geen automatische transmissie vloeistof lekt. Als de auto automatische transmissie vloeistof lekt moet de auto op een auto-ambulance vervoerd of op een dolly gesleept worden.
Zie ook:

Opel Corsa. Binnenverlichting
Regelbare instrumentenverlichting Wanneer de rijverlichting aanstaat, kunt u de lichtsterkte van de volgende lampen regelen: instrumentenverlichting plafondverlichting Info-Display ...

KIA Rio. Telefoon
AANWIJZING - Telefoon met Bluetooth® (BT) gebruiken Bluetooth® verwijst naar een draadloze netwerktechnologie voor korte afstanden die gebruikmaakt van een ...

Auto's: