Auto's:

Mazda 2: Starten van een verzopen motor
(SKYACTIV-G 1.3 en
SKYACTIV-G 1.5) - Starten in noodgevallen - Als er zich een probleem voordoet - Mazda 2 - InstructieboekjeMazda 2: Starten van een verzopen motor (SKYACTIV-G 1.3 en SKYACTIV-G 1.5)

Mazda 2 / Mazda 2 - Instructieboekje / Als er zich een probleem voordoet / Starten in noodgevallen / Starten van een verzopen motor (SKYACTIV-G 1.3 en SKYACTIV-G 1.5)

Indien de motor weigert te starten, bestaat de kans dat deze is "verzopen" (motor heeft een overmaat aan brandstof toegevoerd gekregen).

Volg onderstaande procedure:

1. Als de motor bij de eerste poging binnen vijf seconden niet start, tien seconden wachten en opnieuw proberen.

2. Zorg er voor dat de handrem aangetrokken is.

3. Druk het gaspedaal volledig in en houd dit ingedrukt.

4. Trap het koppelingspedaal (handgeschakelde versnellingsbak) of het rempedaal (automatische transmissie) in en druk vervolgens de startdrukknop in. Indien de motor start, het gaspedaal onmiddellijk loslaten aangezien het motortoerental dan plotseling zal toenemen.

5. Indien de motor weigert te starten, deze proberen te starten zonder het gaspedaal in te drukken.

Als de motor na het volgen van de voorgaande procedure nog steeds niet start, uw auto laten inspecteren door een deskundige reparateur, bij voorkeur een officiële Mazda reparateur.

Zie ook:

KIA Rio. Goede rijgewoonten
Houd het gaspedaal nooit ingetrapt als de selectiehendel van stand P of N in een andere stand wordt gezet. Zet de selectiehendel nooit in stand P als de auto nog niet volledig tot sti ...

Mazda 2. Type A (Met voormistlicht)
Alvorens het achtermistlicht in te schakelen, dient de koplampschakelaar in de stand of te staan. Voor het inschakelen van het achtermistlicht, de mistlichtschakelaar naar de stand draaien (d ...

Auto's: