Auto's:

Fiat Punto: Zijairbags - Aanvullend
veiligheidssysteem (SRS) -
airbags - Veiligheid - Fiat Punto - InstructieboekjeFiat Punto: Zijairbags

Om de bescherming van de inzittenden in geval van een flankbotsing te vergroten, is de auto uitgerust met in de stoel gemonteerde zijairbags (voor bepaalde versies/markten) en hoofdairbag (voor bepaalde versies/ markten).

Zijairbag (voor bepaalde versies/markten) Deze bestaan uit twee onmiddellijk opblaasbare kussens die zich in de rugleuning van de voorstoelen bevinden fig. 65 en die de borst en het bekken van de inzittenden bij middelzware/ zware zijdelingse botsingen beschermen.

ZIJAIRBAGS

Hoofdairbag (voor bepaalde versies/markten) Deze bestaat uit een "gordijnairbag" die zich achter de dakbekleding aan de zijkant bevindt en afgedekt is met speciale afwerkingselementen fig. 66. Dit type airbag is ontworpen om het hoofd van de inzittenden voorin en achterin te beschermen bij flankbotsingen, dankzij het grote oppervlak dat in opgeblazen toestand wordt beslagen.

ZIJAIRBAGS

Het systeem biedt de beste bescherming bij een zijdelingse botsing als de passagier correct op zijn stoel zit, zodat de hoofdairbag zo goed mogelijk opgeblazen kan worden.

Bij lichte flankbotsingen is het opblazen van de hoofdairbags niet vereist.

Zie ook:

Skoda Fabia. ŠKODA OneApp applicatie
Inleidende informatie  afb. 179 Informatie over de ŠKODA OneApp applicatie op de ŠKODAinternetpagina's Met een met het infotainment verbonden mobiele telefoon is het mogelijk in de Š ...

Mazda 2. Installatiepositie van juniorenzitje
Een juniorenzitje wordt uitsluitend in de voorwaarts gerichte positie gebruikt. Zie de tabel "Geschiktheid van kinderzitjes voor diverse zitposities" voor de installatiepositie van een juniore ...

Auto's: