Auto's:

Peugeot 208: Tankbeveiliging (diesel) - Praktische informatie - Peugeot 208 - Instructieboekje (2017)Peugeot 208: Tankbeveiliging (diesel)

(Volgens land van bestemming.)

Dit mechanisme is aangebracht in auto's met een dieselmotor, waardoor het onmogelijk is om benzine te tanken. Hiermee wordt schade aan de motor, ontstaan door het tanken van de verkeerde brandstof, voorkomen.

Werking

Werking

Wanneer u bij een dieseluitvoering een benzinetankpistool in de tankopening plaatst, wordt dit tegengehouden door een klep.

Daardoor blijft het pistool vergrendeld en kan er dus niet getankt worden.

Probeer in dat geval niet toch te tanken maar kies een dieseltankpistool.

Het vullen van de brandstoftank met behulp van een jerrycan (die dan wel gevuld moet zijn met diesel) is wel mogelijk.

Houd de tuit van de jerrycan recht, druk deze niet tegen de klep van de tankbeveiliging en giet voorzichtig om ervoor te zorgen dat de brandstof netjes in de vulopening stroomt.

Reizen naar het buitenland Omdat de tankpistolen voor het tanken van Diesel per land kunnen verschillen, kan de aanwezigheid van een tankbeveiliging op de auto er toe leiden dat tanken niet mogelijk is.

Niet alle auto's met een dieselmotor zijn voorzien van een tankbeveiliging.

Daarom adviseren wij u voordat u naar het buitenland afreist bij het PEUGEOT-netwerk te informeren of uw auto geschikt is om in het desbetreffende land te kunnen tanken.

Zie ook:

Renault Clio. Snelheidsbegrenzer
De snelheidsbegrenzer is een functie die u helpt om een door u gekozen maximumsnelheid niet te overschrijden. Bediening Hoofdschakelaar Aan/Uit. Inschakelen, in het geheugen opslaan e ...

Toyota Yaris. Uitschakelen van het Stop & Start-systeem
Druk op de uitschakeltoets van het Stop & Start-systeem om het Stop & Start-systeem uit te schakelen. Het controlelampje uitgeschakeld Stop & Start-systeem zal gaan branden. De m ...

Auto's: