Auto's:

Peugeot 208: SCR-systeem - AdBlue (BlueHDi-motoren) - Praktische informatie - Peugeot 208 - Instructieboekje (2017)Peugeot 208: SCR-systeem

Met behulp van AdBlue, een vloeistof die ureum bevat, kan een katalysator tot 85% stikstofoxide (NOx) omzetten in stikstof en water (niet schadelijk voor de gezondheid en het milieu).

De AdBlue bevindt zich in een specifiek reservoir van ongeveer 17 liter. Wanneer u met de resterende hoeveelheid nog maximaal ongeveer 2.400 km kunt rijden tot het reservoir helemaal leeg is, wordt automatisch een waarschuwingssysteem geactiveerd.

Als het AdBlue-reservoir leeg is, zorgt een wettelijk verplicht systeem ervoor dat de motor niet opnieuw kan worden gestart.

Als het SCR-systeem niet goed werkt, stoot uw auto te veel schadelijke stoffen uit, waardoor hij niet meer aan de Euro 6-emissienorm voldoet.

Neem bij een storing in het SCR-systeem zo snel mogelijk contact op met een PEUGEOT-dealer of een gekwalificeerde werkplaats: na 1.100 km wordt een systeem geactiveerd dat het opnieuw starten van de motor blokkeert.

In beide gevallen geeft een actieradiusindicator aan hoever u nog kunt rijden voordat de motor niet meer gestart kan worden.

Raadpleeg de desbetreffende rubriek voor meer informatie over de verklikkerlampjes en de bijbehorende waarschuwingsmeldingen.

Bevriezing van AdBlue AdBlue bevriest bij temperaturen lager dan ongeveer -11 ºC.

Het SCR-systeem is voorzien van een voorverwarmingssysteem voor het AdBlue-reservoir waardoor u onder alle weersomstandigheden kunt blijven rijden.

Zie ook:

KIA Rio. Controlesysteem lage bandenspanning (TPMS)
Waarschuwingslampje lage bandenspanning (1) / TPMS SET-schakelaar (2) ■ Overzicht systeem Het controlesysteem lage bandenspanning (TPMS) neemt een verandering in de draaicirkel van de ...

Mazda 2. Bericht inspreken
Bepaalde sociale zenders, zoals Facebook of Caraoke, ondersteunen de mogelijkheid voor het opnemen en delen van ingesproken berichten met gebruik van de "Schreeuwen" functie. 1. Selecteer het p ...

Auto's: