Auto's:

Peugeot 208: Rijadviezen - Rijden - Peugeot 208 - Instructieboekje (2017)Peugeot 208: Rijadviezen

Houd u aan de verkeersregels en let onder alle omstandigheden goed op.

Richt uw aandacht op het verkeer en houd uw handen op het stuurwiel, zodat u snel kunt reageren op onverwachte situaties.

Uit veiligheidsoverwegingen moet de bestuurder handelingen die veel aandacht vergen altijd bij stilstaande auto uitvoeren.

Las tijdens een lange rit om de twee uur een pauze in.

Rijd bij slecht weer defensief, rem eerder af en houd meer afstand tot uw voorligger.

Laat de motor nooit stationair draaien in een slecht geventileerde, afgesloten ruimte: verbrandingsmotoren stoten giftige uitlaatgassen uit, zoals koolmonoxide. Dit kan leiden tot een vergiftiging met dodelijke afloop! Laat onder extreem koude omstandigheden (temperaturen lager dan -23 ºC) de motor gedurende 4 minuten stationair draaien alvorens weg te rijden. Deze handelswijze komt de goede werking en de duurzaamheid van de mechanische onderdelen van de auto, motor en versnellingsbak ten goede.

Zie ook:

Mazda 2. Adaptieve LED koplampen (ALH)
De adaptieve LED koplampen (ALH) zijn een systeem dat gebruik maakt van de vooruitrijcamera (FSC) om tijdens het rijden in het donker de situatie van een voorliggend voertuig of van een voertuig d ...

Mazda 2. Interieurverlichting
OPMERKING Laat wanneer de motor stop staat de verlichting niet gedurende langere tijd branden. Anders bestaat de kans dat de accu uitgeput raakt. Plafondlampen Schakelaarstand ...

Auto's: