Auto's:

Peugeot 208: Opschakelindicator - Rijden - Peugeot 208 - Instructieboekje (2017)Peugeot 208: Opschakelindicator

(Afhankelijk van de motoruitvoering.) Dit systeem geeft aan welke versnelling moet worden ingeschakeld om het brandstofverbruik te verminderen.

Afhankelijk van de rijomstandigheden en de uitrusting van uw auto kan het systeem u adviseren één of meer versnellingen over te slaan. U kunt deze aanwijzingen opvolgen zonder de tussenliggende versnellingen in te hoeven schakelen.

Het is niet verplicht om de aanbevolen versnellingen ook daadwerkelijk in te schakelen.

De keuze van de optimale versnelling hangt namelijk altijd af van de situatie op de weg, de verkeersdrukte en de veiligheid. De bestuurder blijft derhalve altijd zelf verantwoordelijk voor het al dan niet opvolgen van een schakeladvies van het systeem.

Deze functie kan niet worden uitgeschakeld.

Bij een auto met een elektronisch gestuurde versnellingsbak of een automatische transmissie werkt dit systeem alleen in de handbediende stand.

Bij BlueHDi-dieseluitvoeringen met een handgeschakelde versnellingsbak kan het systeem u onder bepaalde rijomstandigheden verzoeken om de versnellingsbak in de neutraalstand te zetten, om het tijdelijk afzetten van de motor mogelijk te maken (STOP-stand van het Stop & Start-systeem). In dat geval wordt de letter N weergegeven op het instrumentenpaneel.

Voorbeeld:

De informatie wordt in de vorm van een pijl op het instrumentenpaneel weergegeven.

Het systeem past het schakeladvies aan de rijomstandigheden (helling, belading van de auto enz.) en de rijstijl van de bestuurder (veel vermogen nodig, accelereren, remmen enz.) aan.

Het systeem zal u nooit adviseren om:

Bij een auto met een handgeschakelde versnellingsbak kan naast de pijl ook de geadviseerde versnelling worden weergegeven.

Zie ook:

Fiat Punto. Motor
(*) Euro 4 (**) Euro 6 (***) Voor bepaalde versies/markten (*) Versies voor specifieke markten (*) Versie voor specifieke markten ...

Mazda 2. Inrijden
Er is geen speciale inrijperiode noodzakelijk. Echter het opvolgen van enkele eenvoudige voorzorgsmaatregelen gedurende de eerste 1000 km, kan het motorrendement, het brandstofverbruik en de leve ...

Auto's: