Auto's:

Peugeot 208: Automatische bediening - Automatische
versnellingsbak - Rijden - Peugeot 208 - Instructieboekje (2017)Peugeot 208: Automatische bediening

In deze stand wordt automatisch geschakeld, zonder tussenkomst van de bestuurder.

Wegrijden

Parkeerrem aangetrokken.

De auto begint te rijden.

Laat bij draaiende motor daarom geen kinderen alleen in de auto achter.

Selecteer de stand D om automatisch te laten schakelen tussen de versnellingen.

De transmissie werkt dan in de auto-adaptieve stand, zonder dat u zelf hoeft te schakelen. De transmissie kiest voortdurend de meest geschikte versnelling, afhankelijk van de rijstijl, het profiel van de weg en de belading van de auto.

Voor een maximale acceleratie zonder de stand van de selectiehendel te wijzigen, moet het gaspedaal volledig worden ingetrapt (kickdown).

De transmissie schakelt automatisch terug of handhaaft de ingeschakelde versnelling totdat de motor het maximumtoerental bereikt.

Bij het remmen schakelt de transmissie automatisch terug om sterker op de motor af te remmen.

Om de veiligheid te verbeteren schakelt de transmissie niet naar een hogere versnelling als u het gaspedaal plotseling loslaat.

Zie ook:

Toyota Yaris. Motorolie
Controleer het oliepeil met behulp van de peilstok bij bedrijfswarme, afgezette motor. ■ Controle van motorolie 1. Plaats de auto op een horizontale ondergrond. Wacht, nadat de motor op be ...

Mazda 2. Onderhoud van de veiligheidsgordels
1. Reinig het verontreinigde gedeelte door dit licht te deppen met een zachte doek die is gedompeld in een oplossing van een zacht reinigingsmiddel (ongeveer 5%) en water. 2. Veeg het resterend ...

Auto's: