Auto's:

Peugeot 208: Algemeen - Airbags - Veiligheid - Peugeot 208 - Instructieboekje (2017)Peugeot 208: Algemeen

De airbags zijn speciaal ontworpen om de inzittenden (uitgezonderd de passagier op de middelste zitplaats achterin) zo goed mogelijk te beschermen tegen de gevolgen van een ernstige aanrijding. De airbags vormen een aanvulling op de werking van de veiligheidsgordels met spankrachtbegrenzers (uitgezonderd de veiligheidsgordel van de middelste zitplaats achterin).

Bij een aanrijding registreren en analyseren de elektronische schoksensoren de frontale en zijdelingse krachten waaraan de detectiezones voor een aanrijding worden blootgesteld:

De airbags werken alleen als het contact is ingeschakeld.

De airbags werken slechts één keer.

Als er een tweede aanrijding plaatsvindt (tijdens hetzelfde of een volgend ongeval), worden de airbags niet meer opgeblazen.

Detectiezones voor een aanrijding

Detectiezones voor een aanrijding

  1. Impactzone vóór.
  2. Impactzone opzij.

Het activeren van een airbag gaat gepaard met wat rook en een knal, als gevolg van de activering van de pyrotechnische lading die in het systeem is geïntegreerd.

Deze rook is niet schadelijk, maar kan irriterend zijn voor personen die hier gevoelig voor zijn.

De knal die bij het afgaan van een of meer airbags wordt geproduceerd, kan het gehoor gedurende een korte periode enigszins verminderen.

Zie ook:

Mazda 2. Onderling verwisselen van de banden
WAARSCHUWINGVerwissel periodiek de banden onderling: Onregelmatige slijtage van de banden is gevaarlijk. Voor een gelijkmatige bandenslijtage wordt het voor het behoud van een goede bestu ...

Mazda 2. Soorten kinderzitjes
(Europa en landen die voldoen aan de UNECE 44 bepaling) In dit instructieboekje worden verklaringen gegeven voor met veiligheidsgordels bevestigde kinderzitjes voor de volgende drie meest gebruik ...

Auto's: