Auto's:

Peugeot 208: Airbags vóór - Airbags - Veiligheid - Peugeot 208 - Instructieboekje (2017)Peugeot 208: Airbags vóór

Airbags vóór

De airbags vóór beschermen de bestuurder en voorpassagier bij een ernstige frontale aanrijding om de kans op hoofd- en borstletsel te verkleinen.

De bestuurdersairbag is geïntegreerd in het stuurwiel en de passagiersairbag in het dashboard boven het dashboardkastje.

Activering

De airbags worden opgeblazen, behalve de airbag aan passagierszijde wanneer deze is uitgeschakeld, bij een ernstige frontale aanrijding binnen (een gedeelte van) de impactzone vóór (A), waarbij de krachten in de lengterichting van de auto en vanaf de voorzijde richting de achterzijde van de auto, die zich op een horizontale ondergrond moet bevinden, worden uitgeoefend.

De airbag vóór wordt opgeblazen tussen de bestuurder en het stuur of tussen de voorpassagier en het dashboard om te verhinderen dat deze naar voren wordt geslingerd.

Deactiveren

Alleen de airbag aan passagierszijde kan worden uitgeschakeld.

Airbags vóór

Dit waarschuwingslampje brandt bij aangezet contact op het instrumentenpaneel zolang de airbag is uitgeschakeld.

Schakel voor de veiligheid van uw kind de airbag aan passagierszijde altijd uit als u een kinderzitje met de rug in de rijrichting op de voorstoel plaatst. Het kind kan anders bij het afgaan van de airbag levensgevaarlijk gewond raken.

Opnieuw inschakelen

Als u het kinderzitje "met de rug in de rijrichting" hebt verwijderd, zet dan met afgezet contact de schakelaar weer op "ON" om de airbag opnieuw in te schakelen en zo de veiligheid van uw voorpassagier te garanderen.

StoringStoring

Als dit lampje op het instrumentenpaneel gaat branden, moet u het systeem laten controleren door het PEUGEOT-netwerk of een gekwalificeerde werkplaats. De kans bestaat dat de airbags bij een ernstige aanrijding niet worden geactiveerd.

Zie ook:

Mazda 2. Onderhoud van plastic onderdelen
Bij het reinigen van de plastic lenzen van de lampen, geen benzine, petroleum, gezuiverde alcohol, verfverdunner, reinigingmiddelen met hoge zuurtegraad of sterke alkalische reinigingsmid ...

KIA Rio. Schakelstandindicato
Schakelstandindicator automatische transmissie (indien van toepassing) Deze indicator geeft weer welke stand van de selectiehendel is geselecteerd. Parkeerstand: P Achteruit: R Neutraal ...

Auto's: