Auto's:

Mazda 2: Onderling verwisselen van de
banden - Banden - Zelf uit te voeren onderhoud - Onderhoud en verzorging - Mazda 2 - InstructieboekjeMazda 2: Onderling verwisselen van de banden

WAARSCHUWING

Verwissel periodiek de banden onderling: Onregelmatige slijtage van de banden is gevaarlijk. Voor een gelijkmatige bandenslijtage wordt het voor het behoud van een goede bestuurbaarheid en goede remprestaties aanbevolen de banden om de 10.000 km onderling te verwisselen, of eerder, wanneer er blijk is van onregelmatige slijtage.

Controleer bij het onderling verwisselen of de banden correct gebalanceerd zijn.

OPMERKING (Zonder noodreservewiel) Aangezien uw auto niet uitgerust is met een reservewiel, kunt u met de krik die bij de auto wordt geleverd niet veilig een onderling verwisselen van de banden uitvoeren. Laat een deskundige reparateur, bij voorkeur een officiële Mazda reparateur, het onderling verwisselen van de banden uitvoeren.

Bij het onderling verwisselen van de banden geen gebruik maken van het noodreservewiel (ENKEL VOOR TIJDELIJK GEBRUIK).

Controleer bij het onderling verwisselen de banden op ongelijkmatige slijtage en beschadiging. Abnormale slijtage is doorgaans het gevolg van een of meerdere van de hieronder aangegeven oorzaken:

Zorg er na het onderling verwisselen voor dat de banden op de voorgeschreven spanning gebracht worden en controleer of de wielmoeren goed aangetrokken zijn.

(Met bandenspanningcontrolesysteem) Na het afstellen van de bandenspanning is initialisering van het bandenspanningcontrolesysteem noodzakelijk om het systeem normaal te laten functioneren.

Zie Initialiseren van het bandenspanningcontrolesysteem.

OPGELET Banden met een voorgeschreven draairichting en radiaalbanden met een asymmetrisch loopvlak of proflel mogen uitsluitend van voor naar achter en niet van links naar rechts of vice versa onderling verwisseld worden. Als de banden van links naar rechts of vice versa onderling verwisseld worden, zal dit vermindering van de bandenprestatie tot gevolg hebben.
Zie ook:

Mazda 2. Ontvangen van een inkomend gesprek
1. Prompt: "Binnenkomend gesprek...druk op de knop Opnemen om te antwoorden" 2. Druk voor het accepteren van het gesprek op de opnementoets. Druk voor het weigeren van het gesprek op de ophange ...

KIA Rio. Vehicle Stability Management (VSM)
Dit systeem zorgt voor nog meer stabiliteit en een betere stuurreactie bij het rijden op een glad wegdek of wanneer de auto tijdens het remmen een verschil in weerstand waarneemt tussen de r ...

Auto's: