Auto's:

Mazda 2: Gloeilampen - Zelf uit te voeren onderhoud - Onderhoud en verzorging - Mazda 2 - InstructieboekjeMazda 2: Gloeilampen

Gloeilampen

  1. Koplampen (Dimlicht/grootlicht)
  2. Koplampen (Dimlicht)
  3. Koplampen (Grootlicht)
  4. Dagverlichting * /Positielampen
  5. Mistlampen voor *
  6. Voorste richtingaanwijzerlampen
  7. Zijrichtingaanwijzerlampen
  8. Lampen van rem-/achterlichten
  9. Achterste richtingaanwijzerlampen
  10. Achteruitrijlampen
  11. Mistlamp achter (Model met links stuur) *
  12. Mistlamp achter (Model met rechts stuur) *
  13. Mistlamp achter *
  14. Middelste remlicht
  15. Kentekenplaatlampen
  16. Plafondlampen (Voor)/Kaartleeslampen *
  17. Plafondlampen (Achter) *
  18. Kofferruimtelamp (Sedan)
  19. Bagageruimteverlichting (Hatchback)

*Bepaalde modellen.

WAARSCHUWING

Nooit het glasgedeelte van een halogeenlamp met de blote handen aanraken en steeds oogbescherming gebruiken wanneer u in de buurt van de lampen werkt of deze gaat vastnemen: Wanneer een halogeenlamp breekt is dit gevaarlijk. Deze gloeilampen bevatten gas dat onder druk staat. Als zo'n lamp breekt, kan deze uit elkaar springen en kan door het rondvliegend glas ernstige verwondingen worden toegebracht.

Als het glasgedeelte met blote handen wordt aangeraakt, blijft er huidvet op de gloeilamp achter waardoor deze oververhit kan raken en bij het branden uit elkaar kan springen.

Houd halogeenlampen steeds buiten het bereik van kinderen: Spelen met een halogeenlamp is gevaarlijk. Door een halogeenlamp te laten vallen of deze op een andere manier te breken, kunnen ernstige verwondingen worden toegebracht.

 

OPGELET Zorg ervoor bij het verwijderen van de lens of de lampeenheid met behulp van een platte schroevendraaier, dat de platte schroevendraaier geen contact maakt met de elektrische aansluiting. Als de platte schroevendraaier contact maakt met de elektrische aansluiting, kan er kortsluiting ontstaan.

 

OPMERKING
  • Neem voor het vervangen van de gloeilamp contact op met een deskundige reparateur, bij voorkeur een officiële Mazda reparateur.
  • Als de halogeenlamp per ongeluk wordt aangeraakt, deze met schoonmaakalcohol schoonvegen alvorens de lamp te gebruiken.
  • Gebruik het beschermkapje en het doosje van de nieuwe gloeilamp om de oude gloeilamp onmiddellijk en buiten het bereik van kinderen op te ruimen.
Zie ook:

Mazda 2. Verwijderen van een lekke band
1. Als uw auto uitgerust is met een wieldop, de wieldop met behulp van het afgeschuinde uiteinde van de krikslinger loswrikken. OPMERKING Druk het uiteinde van de krikslilnger stevig tu ...

Peugeot 208. Veelgestelde vragen
Hieronder vindt u de antwoorden op de meest gestelde vragen over uw audiosysteem. VRAAG ANTWOORD OPLOSSING Er is een verschil in geluidskwaliteit tussen de verschillende gel ...

Auto's: